nokialogoPlavi Zub Festival, podržan od kompanije Nokia, prvi put će biti održan u Srbiji u subotu, 29. januara 2010. godine. Plavi Zub je festival filma snimanog kamerom mobilnog telefona, i otvoren je za sve učesnike, bilo da je reč o profesionalcima ili amaterima.

Cilj festivala je da se što širem krugu ljudi omogući kreativan izraz kada je reč o novom filmskom mediju i njegovom nastanku.

Kompanija Nokia podržala je održavanje ovog festivala kao vodeća kompanija kada su u pitanju mobilni telefoni koje pokreće novi Symbian operativni sistem koji nudi unapređeno korisničko iskustvo, jednostavnost korišćenja i brojne druge inovativne karakteristike što omogućuje stvaranje, do sada neviđenih, fotografija i video snimaka visokog kvaliteta.

“Nokia želi da korisnicima svojih telefona omogući korišćenje naprednih karakteristika pametnih telefona, posebno onih koje nudi novi Symbian operativni sistem. Koncept festivala Plavi Zub u potpunosti oslikava naše verovanje da su mobilni telefoni sve manje stvar tehnologije a sve više stvar kreativnosti i imaginativnosti korisnika. Naša nova serija telefona, koju predvodi model Nokia C7 omogućuje upravo izražavanje sopstvene kreativnosti zahvaljujući jednostvanosti u korišćenju novog i unapređenog Symbian operativnog sistema ali i hardverskoj podršci za snimanje fotografija i video materijala kakav je do sada viđen samo kod kompaktnih digitalnih foto aparata” izjavio je Rossen Petkov, menadžer za Balkan kompanije Nokia

“Nedavno predstavljen Nokia C7 smart telefon, uz stotine korisnih aplikacija na Ovi Store servisu u Srbiji, kao i podrška kompanije Nokia festivalu Plavi Zub, usmereni su na podršku kreativnosti, imaginaciji  i pozitivnim vrednostima u Srbiji. Svaki vlasnik mobilnog telefona sa kamerom pozvan je da uzme učešća u ovom festivalu i bude režiser sopstvenog kratkog filma” dodao je Rossen Petkov.

Za ovu priliku, na Ovi store servisu kompanije Nokia naći će se niz korisnih aplikacija i sadržaja za mobilne uređaje koji će olakšati ušesnicima da se u što boljem svetlu predstave na ovom festivalu.

Ostvarenja svih učesnika biće podeljena i nagrađena u četiri kategorije inspirisane legendarnim srpskim filmovima; “Kako me spopao R’N’R” (muzička kategorija) “Vampirica” (Horor), “Šal na vodi” (drama) i “Tesna loža” (komedija) uz specijalnu Telenor kategoriju. Pobednici svake od četiri kategorije biće izabrani od strane stručnog petočlanog žirija u sastavu Stanko Crnobrnja, Nikola Đuričko, Maja Uzelac, Zoran Kesić i Kosta Glušica


Plavi Zub - Prvi festival filma snimanog kamerom mobilnog telefona 29. januar 2011, Dom omladine


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..