Pozivamo vas da budete deo zanimljive priče o nastanku jazza u Beogradu, ali i o jednom vremenu o kome se ne zna puno. Ukoliko posedujete bilo kakve fotografije, tekstove iz novina, video zapise, pisma, stare ploče ili, jednostavno, porodične uspomene koje biste mogli da podelite sa nama, a vezane su za period od 1927. do 1942. godine, pišite nam na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Deo materijala koji nam budete poslali biće predstavljen na izložbi čija će postavka biti prikazana i u dokumentarno-igranom filmu „Meet Micky Jazz!“.

 

Naš film ne govori samo o jednom jazz orkestru, već i o jednom vremenu i načinu života, a možda najviše o Beogradu, gradu kakav je nekad bio, a koji ni mnogi rođeni Beograđani ne poznaju.

 

Pomozite da zajedno otkrijemo više o prvom jazz orkestru u Srbiji i o čuvenoj metropoli – Beogradu –  između dva rata!

 

„Meet Micky Jazz!“ je veoma zanimljiva priča o neobičnom susretu poznate izraelske trombonistkinje Reut Regev i pet mladih muzičara koji su 1927.godine doneli džez u Beograd, postali slavni, a onda nestali tokom ratnih godina 1941-42.

 

Reditelj filma je Mladen Matičević, a scenario je zajedno s njim napisala Lavinia Davenport.

 

Sinopsis: U jesen 2015. godine, dok pokušava da prevaziđe kreativnu lenjost prouzrokovanu hamsin vetrom i konačno uspe da komponuje nešto tokom boravka u svom domu u Tel Avivu, Reut Regev, čuvena izraelska džez trombonistkinja, slučajno nailazi na fotografiju pet mladih muzičara, obučenih u mondenska bela odela, koji u rukama drže instrumente. Na bubnju piše „Studentski Micky Jazz“, ali njihova imena, napisana na poleđini fotografije, ne ostavljaju sumnju da je reč o Jevrejima. Reut polazi za rukom da pronađe vlasnicu fotografije, stariju damu poreklom iz Beograda, koja je preživela Holokaust. Ona je, takođe, i kćerka trubača sa fotografije. Zbog toga zamoli Reut da uradi nešto što ona sama nikada nije imala hrabrosti – da ode u Beograd i otkrije šta se dogodilo sa momcima iz benda...

 

Teaser za film možete pogledati na sledećoj adresi - OVDE

 

Iza produkcije filma stoji TAG Media, full-service agencija koja pruža usluge iz oblasti digitalnog marketinga i video produkcije. Agencija je nastala iz IT TV Produkcije, nezavisne produkcijske kuće koju su 2003. godine osnovali Radomir Lale Marković i Veljko Radosavljević, obojica magistri filmske i televizijske produkcije sa preko 20 godina iskustva.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..