2015. je godina u kojoj će studio Univerzal najbrže stići do zarade od milijardu dolara na svetskim blagajnama -  Univerzal Pikčers Internešnal je objavio danas da će studio danas dostići zaradu od milijardu dolara na svetskim bioskopskim blagajnama. Ovaj uspeh predstavlja najbrže dostizanje te prekretnice u istoriji ovog studija, čime će se potući prethodni rekord postavljen u maju 2013. Ovo je deveta godina zaredom da studio Univerzal zaradi milijardu dolara na svetskim blagajnama.


Za Univerzalov rani uspeh u 2015. zaslužni su brojni filmovi najrazličitijih žanrova. Ali najzaslužniji za to su: „Teorija svega“ (85 miliona dolara), „Pedeset nijansi – Siva“ (401,2 miliona dolara) i rekorder „Paklene ulice 7“ koji je zaradio 316 miliona dolara za samo jednu nedelju prikazivanja.

Univerzal nastavlja sa prikazivanjem hitova u 2015, jer nas ovog leta očekuje nastavak iznenađujućeg hita iz 2012, komedija „Pitch perfect 2: Na putu do zvezda“; dugo očekivani nastavak revolucionarnog serijala Stivena Spilberga, „Svet iz doba jure“; nastavak najuspešnije komedije za odrasle „Ted 2“; animirana avantura „Malci“ i poslednji film reditelja Džuda Apatova „Haos u najavi“.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..