43. izdanje najvećeg domaćeg filmskog festivala biće svečano otvoreno u petak u velikoj dvorani Sava centra. U 19h počeće svečano otvaranje, nakon čega će publika uživati u novom filmu Bertrana Boneloa Sen Loran.

 

Voditelji otvaranja biće glumci Hristina Popović i Miloš Timotijević, a ove godine očekuje vas mnogo iznenađenja- jednom rečju, pravi spektakl.

 

Mileni Dravić i Aleksandru Sokurovu biće uručena nagrada Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, a manifestaciju će svečano otvoriti gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Za sve one koji ne mogu da prisustvuju otvaranju RTS će obezbediti uživo prenos na drugom programu od 18.30.

 

U Sava centru će te večeri za VIP zvanice biti obezbeđen svečani ulaz kao i crveni tepih kojim će defilovati gosti Festivala kao i neke od naših najvećih filmskih zvezda i javnih ličnosti. (18.30)

* Ulaz za fotografe, snimatelje i novinare koji će pratiti crveni tepih će biti na svečanom ulazu objekta B, (savska strana) 27. feb od 18.00,  gde će se pozicionirati sa kamerama  u prostoru predvidjenom za njih (iza stubića).

 

U  10 dana Festivala biće prikazano 90 premijernih filmova i 43 reprizna na ukupno 242 projekcije u dvoranama Sava centra, Doma omladine Beograda, Dvorane kulturnog centra, Doma sindikata i Bioskopa Fontana. Da je FEST omiljena manifestacija naših sugrađana govori činjenica da je par dana pred početak Festivala prodato preko 52 000 karata, a projekcije filmova Magija na mesečini, Ničije dete, Čovek ptica i Teorija svega u Sava centru su skoro potpuno rasprodate, ali se moze naći još po koja karta sa sugrađane koji požure sa kupovinom.

 

Obaveštavamo vas da će prva press konferencija 43. FEST-a biti održana u petak, 27. februara u 13.00 u Press centru Sava centra, II galerija.

 

Predstaviće vam se:

 

Film NIČIJE DETE - ekipa: reditelj Vuk Ršumović, glumci Denis Murić, Pavle Čemerkić, Miloš Timotijević  i Isidora Jankovic, direktor fotografije Damjan Radovanović kao i producent Miša Mogorović

 

Ispred Industry programa Fest Forward - Snežana Penev, članica Odbora FEST-a

 

Umetnički direktor i selektor FEST-a: Jugoslav Pantelić i Mladen Đorđević

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..