Til Klajnert je rođen u Berlinu 1980. Odrastao je crtajući stripove i režirajući s prijateljima video-radove i animirane filmove rađene animacijom gline. Godine 2004. počeo je studije režije na Nemačkoj filmskoj i televizijskoj akademiji u Berlinu, gde je napisao scenarije i režirao veliki broj kratkih filmova koji su prikazani na raznim festivalima. Od 2005. član je kolektiva Schattenkante filmmakers.

 

 

Samuraj je njegov diplomski film.

 

“Samuraj je za mene, kako kažemo na nemačkom, “'Herzensangelegenheit'- stvar srca,” rekao je Klajnart.  “Želeo sam da povratim deo naše pripovedačke tradicije koja je nažalost skoro iskorenjena u savremenom nemačkom filmu: mračan, fantastični triler.

 

Film se prikazuje u ponoć 7. marta u Sava centru.

 

Reditelj filma Savet ptica - Tim Kreger, dolazi na FEST

 

Tim Kreger je rođen 1985. u Icehou, na severu Nemačke. Studije započinje na Evropskom filmskom koledžu Ebeltoft, u Danskoj, gde je proveo jednu godinu i kao asistent. Pošto je dobio stipendiju u Minhenu, studira kameru i dokumentarni film na Filmskoj akademiji Baden-Virtenberg u Ludvigsburgu. Tim radi kao autor, reditelj i snimatelj.

 

Savet prica je Kregerov diplomski film i veliki je uspeh to što je pozvan da ga premijerno prikaže na festivalu u Veneciji. „Potpuno smo zatečeni u najboljem smislu te reči i radujemo se sjajnom festivalskom proboju našeg neobičnog filma,“ izjavio je Kreger povodom ove počasti. Na FEST-u će se njegov film takmičiti za nagradu Beogradski pobednik u glavnom programu.

 

Film je na programu 7. marta u 19:30h u Dvorani Kulturnog centra, i 8. marta u 15h u Domu omladine.

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..