Najnoviji film reditelja Pitera Džeksona „Hobit: Bitka pet armija“ 3D predstavlja prvi film koji će biti prikazan u najnovijoj, high frame rate tehnologiji u Srbiji i bioskopima Cineplexx Delta City i UŠĆE Shopping Center. Slike scena iz filma o poslednjem putovanju Hobita u Srednju zemlju će se smenjivati duplo brže na velikom platnu od dosadašnjeg standarda, odnosno u 48 FPS (frame per second/slika u sekundi).  

 

Piter Džekson je high frame rate tehnologiju[1] po prvi put upotrebio u prvom delu Hobit trilogije, koristeći najmodernije digitalne kamere koje snimaju 48 slika u sekundi, čime se dobija kristalno jasna slika i pojačava 3D efekat filma.

 

Proteklih 80 godina u bioskopima je dominirala tehnologija koja se zasniva na razmeni 24 slike u sekundi, jer je upravo ta brzina pokazala da je najbolja i najprikladnija za dobijanje čistog zvuka. Sa razvojem digitalnih tehnologija, došlo je do pomeranja tog standarda i snimanja, odnosno prikazivanja filmova sa duplo većom brzinom.


„Danas, u digitalno doba, nema nikakvog razloga da nastavimo da se pridržavamo standarda sa 24 sličice u sekundi. Naučnici su dokazali da ljudsko oko prestaje da primećuje pojedinačne sličice pri oko 55 slika u sekundi. Tako da nam 48 njih u sekundi daje puno verniju iluziju stvarnog života. Smanjenje neoštrina svake sličice povećava oštrinu i  omogućuje da film izgleda kao da je sniman na 65 mm ili IMAX-om. Kao filmski stvaralac, nastojim da svoje filmove učinim takvim da u njih možete da uronite. Želim gledaoce da izvučem iz bioskopskih stolica i uvučem pravo u avanturu. Nadam se da to iskustvo mogu da ponudim gledaocima bez obzira koji format odaberu u bioskopu. Ja najradije gledam filmove iz Hobit trilogije u HFR 3D, a uveravam vas da će vam svaki format doneti neverovatno iskustvo doživljaja filma.“ izjavio je reditelj filma Piter Džekson.

 

„Distributerska kuća Blitz Film & Video već skoro više od godinu dana veoma uspešno distribuira program Warner Brosa, i trudi se da uvek tržištu i bioskopskim gledaocima pruži ekskluzivu u smislu programskog sadržaja i kvaliteta. Ovo je i bio jedan od motiva da investiramo u High Frame Rate filmske kopije koje su inače nekoliko puta skuplje od standardnih 2D i 3D filmskih kopija. Ipak na ovaj način želimo da nagradimo sve verne fanove Hobita i posetioce bioskopa za kraj 2014-te godine i kraj samog Hobit serijala, koji će pogledati ovu filmsku poslasticu u najmodernijoj tehnologiji. Film je spektakularan i definitivno pomera granice 3D filma u spoju sa High Frame Rate tehnologijom, gledaoci imaju utisak kao da su akteri samog filma, a legendarni likovi oživljavaju direktno pred vama“, izjavio je Vladan Sretenović, direktor marketinga distributerske kuće Blitz Film & Video koja je zadužena za distribuciju ovog filma na tržištu Srbije i Crne Gore.  

 

Film „Hobit:Bitka pet armija“ je na redovnom repertoaru bioskopa Cineplexx od četvrtka, 11.decembra u 2D i 3D tehnologiji, kao i HFR 3D tehnologiji u bioskopima Cineplexx Delta City i UŠĆE Shopping Center.

 

Karte su već u prodaji, više informacija na sajtu www.cineplexx.rs

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..