Jubilarni 20. Festival autorskog filma biće svečano zatvoren 03.12. u 19:30 u Domu omladine Beograda, dodelom Gran prija festivala „Aleksandar Saša Petrović“. Međunarodni žiri, koji čine filmski, tv i pozorišni reditelj Goran Marković (Srbija), selektor programa Forum na Berlinalu Kristof Terehte (Nemačka) i nagrađivana nemačka glumica i scenaristkinja Ana Stov Brugeman (Nemačka) dodeliće Gran pri festivala najboljem od 12 ostvarenja iz takmičarske selekcije glavnog programa, kao i priznanje za najboljeg reditelja.

 

Pobednik festivala osvojiće i novčanu nagradu u iznosu od 5000 evra, koju obezbeđuje Fondacija „Aleksandar Saša Petrović“ u znak sećanja na ovog filmskog velikana.

 

Žiri kritike FIPRESCI Srbija dodeliće svoje priznanje za najbolji film festivala, a Udruženje filmskih umetnika Srbije – Sekcija snimanja slike dodeliće plaketu „Aleksandra Petković Petko“ za  najbolji snimateljski rad.

 

Nakon svečanog zatvaranja festivala sledi film „Zimski san“ jednog od najinovativnijih i najostvarenijih reditelja Nuri Bilge Džejlana. Hipnotički portret ljudi primoranih da se suoče sa onim što zaista jesu, nagrađen je Zlatnom palmom u Kanu, i zvanični je kandidat Turske za Oskara.

 

U četvrtak 4. decembra u Domu omladine Beograda i Dvorani kulturnog centra Beograda održaće se „FAF na bis“, tokom čega će biti prikazani najgledaniji filmmovi sa 20. Festivala autorskog filma.

 

DOB:

 

15:30 – LEVIJATAN
18:00 – SUD
20:00 – NEPOSLUŠNI
22:00 – CRNI UGALJ, TANAK LED

 

DKC:

 

15:30 – PLAVA SOBA
17:00 – GOLUB SEDI NA GRANI RAZMIŠLJAJUĆI O POSTOJANJU
19:00 – MAMICA
21:30 – LEVIJATAN

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..