Drugi festival kratkog podvodnog filma, vezanog za ekologiju, očuvanje životne sredine, sve vode - reke, jezera i mora, edukaciju dece i odraslih kroz radionice, promociju sporta, umetnost, fotografiju, filmove, ronjenje, istoriju i još mnogo toga, a u organizaciji Asocijacije Ronilačkih Instruktora i Doma Omladine Beograda. Naziv samog festivala je „Nečujno“, povezan sa mirom i spokojem koji imamo pod vodom, kao i sa time da se u jako kratko vreme bez reči može ispričati jedna prelepa priča.

 

Filmovi su podvodnog karatkera, do 12 minuta, vezani za podvodnu elokologiju, ekosistem, staništa raznih vrsta biljaka i životinja, zaštitu voda, retkih vrsta, koralnih grebena, ronilačke destinacije, olupine aviona i brodova, ronjenje na dah, ronjenja sa aparatom, edukacija dece i odraslih...


Ovim festivalom želimo da deci, mamama i tatama, bakama i dekama pokažemo svet koji do sada nisu videli, da dočaramo taj osećaj vode, pokažemo nešto novo lepo i interesantno za šta nisu ni znali da postoji, kao i da se zainteresuju za podvodni svet i očuvanje naše planete, a samim tim da i mi sami ronioci obnovimo već mnogo puta utvrđivano gradivo.
Autori su iz celoga sveta – Austrije, Rusije, Amerike, Španije, Italije, Portugala, Meksika, Turske, Velike Britanije, Izraela, Južne Afrike, Slovenije, Francuske, Nemačke, Holandije, Tajlanda, i još mnogo zemalja i naravno Srbije!


Pored festivalskog dela kratkog podvodnog filma koji se održava u Amerikani, tu je i takmičenje u podvodnoj fotografiji, čiju izložbu možete videti u Holu Doma Omladine tokom celog trajanja festivala.  Takođe postoji i prateći dnevni sadržaj u Klubiću Doma Omladine, u vidu dečije likovne radionice i dečije ronilačke radionice, radionice ronjenja za odrasle, predavanja, izložbi fotografija i slika, muzej stare ronilačke opreme, štandovi ronilačke i plivačke opreme, morskog nakita, vaterpolista, avantura parka i još mnogo toga.


Svi dnevni sadržaju su besplatni a projekcije se naplaćuju simbolično.


Moramo da napomenemo da se festival organizuje bez ikakvog budžeta, samo iz ljubavi, sopstvenim radom, uz ogromnu pomoć prijatelja, instruktora ronjenja i zaljubljenika u ronjenje i podvodni svet!


Pozivamo Vas da nađete slobodne sate i dođete u Dom Omladine u nedelju 12.10. od 12 časova i ponedeljak 13.10.2014 od 14 časova, i upoznate nešto novo što vam do sada nije bilo blisko. Detaljan plan i program projekcija filmova, predavanja i teme predavača, radionica, izložbi i izlagača se nalaze na sajtovima: ovde


Ne propustite kadrove u dužini do 12 minuta! Vidimo se! Za čistije vode!

vezan za ekologiju, očuvanje životne sredine, sve vode - reke, jezera i mora, edukaciju dece i odraslih kroz radionice, promociju sporta, umetnost, fotografiju, filmove, ronjenje, istoriju i još mnogo toga.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..