Filmofili će na samom početku sledeće nedelje, u ponedeljak, 18. jula imati priliku da se okupe na Filmstreet festivalu i to  na projekciji još jednog od kultnih filmova ove godine - „My own private Idaho“. Film će biti prikazan na uglu Palmotićeve ulice i Milutina Bojića u već dobro poznato vreme - 20:30h.


U subotu, ljubitelji filma okupili su se na Zemunskom keju uz film „Boys in the hood“. Ova projekcija predstavlja finale ciklusa krimi drama prikazanih tokom prošle nedelje na Filmstreet festivalu.


„My own private Idaho“ jeste drama iz 1991. godine u režiji Gus Van Sant-a. Ipak, pravi dragulj ovog filma predstavljaju čuveni glumci i zvezde River Phoenix, Keanu Reeves i James Russo.


Radnja prati prijateljstvo između dvojice mladića Mike-a i Scott-a, koji žive na ulicama Portlanda u Oregonu i prodaju svoje telo ženama, ali i muškarcima. Mike je povučen i tih, gej koji pati od narkolepsije, koji je, napušten kao dete, opsednut da pronađe svoju majku. Scott je odmetnik dobrostojeće porodice čiji je jedini cilj u životu da postidi svog oca. Zajedno kreću u potragu za Mike-ovom majkom putujući iz Portlanda u Idaho.


Scenario za ovaj film napisan je na bazi jedne Šekspirove drame, a film je na raznim festivalima osvojio 13 drugih nagrada.
Ljubitelji dobrog filma i Filmstreet-a, vidimo se, u ponedeljak, u Milutina Bojića!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..