U petak 15. avgusta, filmofili će još jednom imati priliku da se okupe ispred velikog platna a povod je projekcija kultnog filma “Trainspotting”, koji će biti premijerno prikazan na Filmstreet festivalu u Studentskom parku, u već dobro poznato vreme-20:30h. “Trainspotting” je svakako jedan od najzvučnijih naslova druge polovine ovogodišnjeg filmskog putovanja po Beogradu i sjajna pozivnica za novo sjajno filmsko veče pod otvorenim nebom.


Nakon francuskog klasika “Mržnja” iz 1995. godine, Filmstreet putuje u 1996. godinu i prikazuje još jednu dramu “Trainspotting”. Iz ulica Pariza, seli se na ulice Edinburga, a ovog puta prati najniže slojeve edinburškog društva i Marka Rentona, ovisnika koji pokušava da izađe iz začaranog kruga narkomanije. Takođe, film se osvrće I na način na koji zavisnost utiče na njegov odnos s prijateljima i porodicom, opisuje odnos društva I zajednice prema ovom problem i koliko je teško napustiti taj “pakao” zavisnosti od narkotika.


Ovo kultno ostvarenje režirao je Danny Boyle, a glavnu ulogu tumači Ewan McGregor.


To je ujedno i delo koji će obeležiti novi britanski urbani i neopank podžanr, a koji su krajem 90tih obeležili njegov autor Danny Boyle, kao i Guy Ritchie. Film je bio nominovan za jednog Oskara i to za najbolji scenario, koji nažalost nije osvojio, ali je uspeo da osvoji dvadeset drugih nagrada.


Ljubiteljima sporta ime Danny Boylea je svakako poznato obzirom da je ovaj čuveni britanski režiser režirao i spektakularnu ceremoniju svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Londonu 2012.godine.


Ljubitelji dobrog filma i Filmstreet-a, vidimo se, u petak, u Studentskom parku!


Vreme je za veliko platno! Vreme je za prave stvari!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..