Nakon projekcije filma "U braku sa Švicarcem" danas 03.04. počinje program Vrelo u sali Amerikana od 18h - u diskusiji učestvuju reditelj Arsen Oremović i predsednik udruženja "Efektiva" Deja Gavrilović. Film "U braku sa Švicarcem" govori o paklenom krugu bez izlaska u koji su upali građani koji su podigli kredite u švajcarskim francima i prvoj tragičnoj žrtvi koju je taj brak u Hrvatskoj doneo.

 

Nakon projekcije želimo da sa autorom filma podelimo iskustva naših građana koji su dospeli u sličnu situaciju.

 

Ako ste kojim slučajem vi ili neko vama blizak bili bolesni sigurno ste se susreli sa pojmom farmako-medicinske mafije: lekovima koji ne deluju, lekovima koji postoje ali se ne koriste jer biznis diktira drugačije, lekovima koji su dostupni jednima a nedostupni drugima. Uz još tragičniju priču o sveprisutnijoj trgovini ljudskim organima u najsiromašnijim zemljama sveta, program VRELO! će ove godine tim povodom predstaviti dva izuzetna, angažovana dokumentarca: američki "Vatra u krvi" Dilana Moana Greja, i  kanadski "Priče o trgovini organima" Rika Estera Bjenstoka.


Sutra 4. aprila od 18h u sali Amerikana nakon projekcije filma "Vatra u krvi" - u diskusiji učestvuju Đurica Stankov - izvršni direktor Centra As kao i predstavnici farmaceutskih udruženja.
 
Detaljnije: ovde

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..