Direktan prenos opere „Verter“ francuskog kompozitora Žila Masnea, iz Metropoliten opere je zakazan za subotu, 15. mart u bioskopu Cineplexx Delta City od 19 časova. David Bižić, bariton iz Beograda debituje u operi urađenoj po Geteovoj noveli „Jadi mladog Vertera“ u ulozi Alberta, Šarlotinog verenika.  

 

Reditelj Ričard Ajr se vraća u Metropoliten teatar sa novom produkcijom Masneove tragične romanse „Verter“, u kojoj Jonas Kaufman, najveći tenor današnjice, izvodi ulogu pesnika kontemplativca, Vertera. U ulozi Verterove nedostižne ljubavi Šarlot, debituje francuska mecosopranka, Sofi Koč. Lizet Oropesa peva ulogu Šarlotine sestre Sofi, David Bižić debituje u Metu kao Šarlotin verenik Albert, a Džonatan Samers je Šarlotin otac, Baji. Mladi, talentovani maestro Alen Altinoglu diriguje ovom novom produkcijom opere, koja je ponovo postavljena nakon više od 40 godina.

 

David Bižić, operski pevač rođen u Beogradu nastupao je u najvećim svetskim operskim kućama među kojima su Pariska nacionalna opera, Kraljevska opera Kovent Garden, Švedska kraljevska opera, Boljšoj teatar i Metropoliten. U Narodnom pozorištu u Beogradu nastupao je u „Ljubavnom napitku“ i operi „Karmen“, dok je kao solista pevao u Sava Centru sa Simfonijskim orkestrom Vojske Srbije i u Kolarcu sa horom Simfonijskog orkestra Radio televizije Srbije. U operi „Verter“ David je debitovao 18. februara ove godine, dok izvođenje opere zakazano za 15. mart predstavlja poslednje u tekućoj sezoni Metropoliten teatra. Time će „Verter“ biti prvi put uživo prikazan na bioskopskim platnima širom sveta, ujedno i u beogradskom bioskopu Cineplexx Delta City.  

 

Opera „Verter“ traje oko 195 minuta, scenograf je Franko Zefireli, kostimograf Piter Dž. Hol, dok se dizajnom svetla bavio Gleb Filštinski.

 

Snimak sa probe opere možete pogledati na sledećem linku: OVDE

 

Karte za direktan prenos opere „Verter“ su u prodaji i mogu se kupiti po ceni od 1.200 dinara. Više informacija možete naći na sajtu www.cineplexx.rs .

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..