Operski gala koncert u beogradskim Silosima

Operski gala koncert u beogradskim Silosima
ned, 25. avgust 2024, 21:00 h

Originalni operski događaj, “OperArt” gala koncert pod nazivom “Saveznice”, održava se u nedelju 25. avgusta 2024. od 21.00 u beogradskim Silosima. Nastupiće srpski sopran Marija Jelić, južnoamerički mecosopran Nensi Fabiola Herera, južnokorejska dirigentkinja Eunhje Jang i Srpski simfonijski orkesatar. Na programu su najlepši dueti i arije iz operske literature Verdija, Pučinija, Maskanjija, Bizea, Đordana, Ofenbaha, i drugih. Ovo je prvi put da će gala operski koncert biti izveden u gradskom ambijentu kulturnog centra Silosi na obali Dunava.

Ovaj inovativni događaj publici donosi i posebne projekcije kreirane uz pomoć veštačke inteligencije, što se kod nas primenjuje po prvi put na jednom operskom koncertu.

“Opera je namenjena svima, nije elitistična, od svog nastanka je namenjena široj populaciji. Svako može da dođe na operu po ono što želi da čuje i da “konzumira” umetnost na način na koji želi. Ono što je možda najvažnije, kada se dešava opera, predstava ili operski koncert, to je jedinstveno, zato što se u tom momentu to dešava jedanput. Vi možete to da ponovite, ali nikada nije identično. – Ovaj koncert “Saveznuce” smo pripremili tako da pokažemo arije i duete iz operskog repertoara gde su sopran i mecosopran saveznice, prijateljice. nisu na opozitnim stranama. Publika će uživati u divnim arijama iz opera “Karmen”, “Samson i Dalila”, “Toska”, “Manon Lesko”, “Aida”, “Madam Baterflaj”,…”, izjavila je sopran Marija Jelić.

Ulaznice se mogu nabaviti na Ticket Vision prodajnim mestima i onlajn na sajtu Tickets.rs uz mogućnost popusta za studente i penzionere.

Marija Jeli, jedna od naših najistaknutijih operskih umetnica mlađe generacije, nastupala je u preko 15 zemalja, uključujući i nastupe sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Hoze Kurom i dr. Nensi Fabiolu Hereru nazivaju nazivaju i “Karmen 21. veka”, nakon njenog velikog uspeha u toj roli u Metropoliten operi. Ona nastupa u vodećim svetskim teatrima poput Metropoliten opere u Njujorku, Berlinske opere, Boljšoj teatra u Moskvi.

Eunhje Jang je dirigentkinja koja je već angažovana kao predavač na mnogim akademijama. Ima bogato iskustvo u dirigovanju širom Južne Koreje, Kine i Italije.

*Prvobitno najavljena dirigentkinja Đana Frata odsustvuje iz zdravstvenih razloga.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..