Veče francuskih šansona i jazz manuša u Gvarnerijusu uz Ana Stayer Jazz band

Veče francuskih šansona i jazz manuša u Gvarnerijusu uz Ana Stayer Jazz band
pet, 23. avgust 2024, 20:00 h
,

U petak, 23. avgusta (20h), posetioce Gvarnerijusa očekuje veče francuskih pesama i džez manuša! Dah Pariza doneće vrsni umetnici, članovi francuskog sastava Asseo, predvođeni gitaristom Danielom Asseom - violinista Grigorije Borutskij, kontrabasista Fedor Ruškuc i pevačica Ana Stayer. Ovaj internacionalni sastav donosi autentični zvuk gypsy džeza i parisku atmosferu te će publika imati priliku da uživa u kompozicijama Đanga Rajnharta, Stefana Grapelija, Djuka Elingtona, Luja Armstronga...

Posebnost Asseo sastava i ono što ih izdvaja na muzičkoj sceni su virtuozne teme i intenzivne improvizacije gitare, violine i kontrabasa. Grupu vodi gitarista Daniel Asseo, koji svira ovu vrstu muzike već 20 godina, kako u Francuskoj, tako i širom sveta. Komponovao je dela za svoj bend Palinka, sa kojim je izdao 3 albuma. Sa Palinkom je nastupao u Francuskoj, Španiji, Engleskoj, Belgiji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji, Meksiku, Šri Lanki, Maroku, Tunisu… Ovoga puta, na koncertu će biti izvedene kompozicije Đanga Rajnharta, ali i autorska dela u nešto modernijem stilu, sa primesama istočnjačkog zvuka…

Ana Stayer je od malena bila okružena muzikom i vrlo je rano počela da peva i svira. Diplomirala je violu-odsek za klasičnu muziku na Kraljevskoj Muzičkoj Akademiji u Stokholmu, Švedska. Uporedo pohađa i časove solo pevanja kod profesorke Kerstin Viberg na istoj akademiji u Stokholmu. Njen topli, ali i snažni glas, koji je nasledila od svoje majke, omogućio joj je da postane član renomiranog hora iz Pariza, «Gospel pour 100 voix». Sa ovim horom je imala na stotine koncerata u Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj i Francuskoj (između ostalog u Berci Areni u Parizu, koja prima 20 000 ljudi). Kao vokalna solistkinja je mnogo puta nastupala sa talentovanim džez manuš muzičarima u Francuskoj, Engleskoj, kao i u Maroku – u Tangersu, na TanJazz festivalu. Trenutno priprema novi projekat u kojem tradicionalne pesme s Balkana donosi minimalistički, jednostavno i iskreno, prenoseći svojom interpretacijom najdublja ljudska osećanja i stvarajući poseban zvučni ambijent.

Program: Django Reinhardt & Stephane Grappelli, Duke Ellington, Louis Armstrong

Karte po ceni od 700 dinara su u prodaji u Ustanovi kulture Gvarnerijus (Džordža Vašingtona 12, radnim danima od 10-17h), a mogu se rezervisati mejlom Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili telefonom 066/8028-368 (sms/viber). 

Informacije i rezervacije: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 066/8028-368 (sms/viber)

foto Promo


<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..