OMAŽ FEDERIKU FELINIJU - 5 RESTAURISANIH FILMOVA

OMAŽ FEDERIKU FELINIJU - 5 RESTAURISANIH FILMOVA
pet, 9. avgust 2024, 21:00 h
Beograd,

Projekcijom filma Dangube, u petak 9. avgusta u Amfiteatru na otvorenom u Domu kulture “Studentski grad” u 21h, počinje ciklus od 5 restaurisanih filmova Federika Felinija. Letnji bioskop DKSG do kraja avgusta, ugostiće ljubitelje Felinijevih filmova, svakog petka u istom terminu. Poslednja projekcija u ovom ciklusu, biće projekcija filma "Đulijeta među duhovima" 6. septembra. Film DANGUBE nastao je 1953 u koprodukciji Italije | Francuske, u trajanju  109min. Grupa prijatelja živi u malom primorskom gradu, u dokolici. Bez ikakvog cilja u životu dane provode zabavljajući se, pijući, igrajući bilijar i zavodeći žene.

Kada devojka jednog od njih ostane u drugom stanju, primorani su da se venčaju. Ipak, ni dete ne menja ništa i sve je isto kao pre. Jedino izvesni Moraido, svojevrsni Felinijev alter-ego, smišlja plan da promeni svoj učmali način života.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji gde je osvojio Srebrnog lava, a nominovan je za nagradu Oskar u kategoriji za najbolji scenario.


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..