MIODRAG MIJA ILIĆ – PROSLAVA 65 GODINA UMETNIČKOG RADA

MIODRAG MIJA ILIĆ – PROSLAVA 65 GODINA UMETNIČKOG RADA
uto, 23. april 2024

Utorak, 23. april u 17.00 časova, Muzej Narodnog pozorišta, a u 19.30 časova, Velika scena Opere i teatra Madlenianum. Naš dugogodišnji saradnik i autor Miodrag Ilić, čije se čak četiri drame veoma uspešno izvode na našim scenama, će ovog meseca proslaviti dva impresivna jubileja: 90 godina života i 65 godina umetničkog rada. Tim povodom će u utorak 23. aprila u Muzeju Narodnog pozorišta biti održana proslava u njegovu čast, na kojoj će govoriti Radomir Putnik, teatrolog i dobar poznavalac njegovog opusa, Miloš Radović dramaturg i Ana Radivojević Zdravković direktorka Drame Madlenianuma koja će govoriti o Mijinim dramama na našoj sceni, dok će glumica Sonja auković čitati odlomke iz njegovih drama.

To isto veče na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum biće izvođenje njegove drame Valcer poručnika Nidrigena, dok će sutradan na Maloj sceni biti odigrana setna komedija Kazanova protiv Don Žuana.

Na našem repertoaru se još izvode i drama Žanka 30. maja, dok će njegov komad Knjaz koji je nedavno imao premijerno koncertno izvođenje, na zadovoljstvo publike biti ponovljen 10. juna 2024. na datum smrti Mihaila Obrenovića.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..