Koncert ansambla CIRCLE 29. novembra u Beogradu

Koncert  ansambla CIRCLE 29. novembra u Beogradu
sre, 29. novembar 2023, 19:00 h

Koncert ansamlba CIRCLE održaće se u sredu, 29. 11. 2023. u 19.00  u Legatu Josipa Slavenskog (Trg Nikole Pašića 1, 5. sprat). Na raznovrsnom programu naći će se dela srpskih autora Milana Mihajlovića, Ivane Stefanović, Dušana Radića, Isidore Žebeljan, Ivana Brkljačića ali i Bendžamina Britna. Ovaj beogradski koncert održava se u okviru trećeg izdanja serije koncerata “Evropa u gostima”, između dva koncerta i edukativnih programa u Užicu i Novom Sadu.

U međunarodnom ansamblu CIRCLE nastupiće Ivana Dakić - oboa, Katarina Aleksić - violina, Marina Popović - viola, Tomaš Pokšivinjski - violončelo i Bojana Dimković - klavir.

Koncert su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i SOKOJ - Organizacija muzičkih autora Srbije, u saradnji sa Legatom Josip Slavenski.

Ansambl CIRCLE osnovan je u vreme zatvaranja i restriktivnih mera usled pandemije, u jesen 2020, za potrebe projekta „Evropa u gostima“. Sastav ansambla nije stalan, već predstavlja „krug“ umetnika okupljenih oko ideje violinistkinje Katarine Aleksić, koncertmajstora Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije i umetničkog vođe projekta Evropa u gostima. Ideja se ogleda u omogućavanju međunarodne saradnje sa zemljama Evropske unije, mobilnosti umetnika, kao i da se koncerti održe širom Srbije, i da se visoko sofisticirani programi ostvareni u međunarodnoj saradnji predstave široj publici. Osim koncerata, pažnja se obraća i na edukativni aspekt rada sa studentima i mladim profesionalcima.

Tokom 2021. I 2022. godine u okviru projekta “Evropa u gostima”  održana je serija koncerata i ostvarena saradnja sa sledećim ansamblima i institucijama:  Holland Baroque, Beogradski barok, ansambl CIRCLE, Muzički atelje Novi Sad, Udruženje „Ljubitelji klasične muzike“, Međunarodni program Erasmus +,  Fakultet muzičke umetnosti, Muzička produkcija RTS, Kulturni centar Gornji Milanovac, Muzička omladina Kragujevac, ESTA Srbija. Finansijska i materijalna podrška došla je od strane Ministarstva kulture i informisanja, SOKOJ-a, Centra beogradskih festivala (CEBEF), Muzeja grada Beograda, kao i sponzora serije koncerata “Evropa u gostima”: kompanija Henkel i Princess Puff.

Materijal: Evropa u gostima

<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..