Piter Veber gost 10. Festivala Japanskog filma

Piter Veber gost 10. Festivala Japanskog filma
sre, 8. novembar 2023 - ned, 12. novembar 2023

Piter Veber, reditelj koji je poverio prvu značajnu ulogu glumici Skarlet Johanson, gost je desetog Japansko-srpskog festivala filma – JSFF- koji će se održati od 08. do 12. novembra u Beogradu. Proslavljeni britanski filmski i TV reditelj, Piter Veber (Peter Webber), biće jedan od specijalnih gostiju jubilarnog, desetog izdanja Japansko-srpskog festivala filma (JSFF), koji se održava u periodu od 8. do 12. novembra 2023. godine u Beogradu. Veber se proslavio debitantskim filmom „Devojka sa bisernom minđušom“ (Girl with a Pearl Earring), u kome igraju Skarlet Johanson, Kilian Marfi i Kolin Firt, a koji mu je doneo nominacije za gotovo sve najveće filmske nagrade, uključujući i tri za Oskara.

„Uzdizanje Hanibala“ (Hannibal Rising) sa Gasparom Ulielom, Risom Ifansom i Gong Li, „Imperator“ sa Tomi Li Džonsom koji je delom sniman u Japanu, kao i višestruko nagrađivana serija „Šest stopa pod zemljom“ samo su deo njegovog opusa.

Pored Pitera Vebera, ovogodišnji JSFF posetiće i čuvena kasting direktorka Lusi Lenoks (Luci Lenox), saradnica najvećih filmskih studija, koja će takođe održati seriju predavanja, reditelj koji je na JSFF-u 2020. godine dobio nagradu za najbolji film, Masakazu Kaneko, kao i još nekolicina značajnih japanskih filmskih autora.

Gore pomenuti gosti će takođe biti učesnici panela i masterklasova u organizaciji JSFF-a, za koji će prijave biti otvorene od ponedeljka 16. oktobra na sajtu www.jsffest.com

Ovogodišnjoj selekciji dugometražnih ostvarenja japanske i srpske produkcije pravdu će upravo deliti Piter Veber i Masakazu Kaneko, kao i srpski predstavnici glumica Monika Romić i viseštruki pobednik JSFF-a, reditelj Ognjen Petković.

Treba pomenuti da će ovo ujedno biti i prva poseta Pitera Vebera Srbiji, čije se interesovanje o srpskoj kulturi i domaćoj filmskoj sceni pobudilo nakon poznastva sa glumicom i direktorkom festivala Jovanom Stević u okviru madridske radionice sa Nensi Bišop (Nancy Bishop)

Sve aktivnosti ovogodišnjeg programa Japansko – srpskog festivala filma možete pratiti na zvaničnom sajtu festivala, kao i FB i IG mrežama.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..