TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL SOLA

TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL SOLA
pet, 26. maj 2023 - pon, 29. maj 2023

Treći međunarodni Festival Sola (koreografija, performans, fotografija) u organizaciji Instituta za umetničku igru održaće se od 26. do 29. maja 2023. godine na nekoliko lokacija u Beogradu. Ovogodišnji Festival sola se realizuje uz podršku: Grada Beograda, Ministarstva kulture, European Festivals Fund for Emerging Artists – EFFEA, koji sufinansira Europska Unija, Austrijskog kulturnog Foruma, Francuskog Instituta u Beogradu, Međunarodne platforme Tetroskop, Mađarskog kulturnog centra u Beogradu, Ustanove Kulture Parobrod, Madlenianum opere i teatra, Kulturnog centra Beograda, Kulturnog centra Grad, Studentskog kulturnog centra, Domino Produkcije, Ćevabdžinice Savčić, Instituta za umetničku igru i Fakulteta za inženjerski menadžment.

Treće izdanje Festivala Sola će trajati četiri dana a na ovogodišnjoj manifestaciji će se predstaviti umetnici koji dolaze iz Mađarske, Hrvatske, Makedonije, Francuske, Austrije i Srbije.

26. maj 2023.

Svečano otvaranje u UK Parobrod s početkom u 18.00 časova
Miro Martinić (Hrvatska) - ALONE Izložba fotografija
Miona Petrović (Srbija) - Carpe Diem, koreografija
Nina Pantović (Srbija) - In the meadow of the valley, performans

27. maj 2023.

Plato ispred Kulturnog centra Beograd s početkom u 12.00 časova Olivier Meyrou i Matias Pilet (Francuska) - La Fuite, koreografija

Madlenianum opera i teatar s početkom u 19.00 časova Simon Mayer (Austrija) – SunBengSitting, koreografija

28. maj 2023.

Artget galerija KCB s početkom u 17.00 časova Matea Bilosnić (Hrvatska) - Kata Strofa, performans

Kulturni centar Grad s početkom u 18.00 časova i 20.00 časova Boglárka Börcsök  i Andreas Bolm (Mađarska) - Figuring Age, performans

29. maj 2023.

Studentski kultuni centar s početkom u 19.00 časova
Vasil Zafirčev (Makedonija) - Dnevnik huligana, koreografija
Olga Pango (Makedonija) - Peto godišnje doba, koreografija

Svi programi Festivala sola su besplatni uz prethodnu najavu dolaska na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  Oktobar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..