UniCredit bank Gala “U čast Renatu Balestri” na sceni Narodnog pozorišta

UniCredit bank Gala “U čast Renatu Balestri” na sceni Narodnog pozorišta
sre, 26. april 2023
Beograd, Srbija

Agencija Fabrika, Narodno pozorište I Ambasada Italije, u okviru događaja ITALIJANSKA MODA u Beogradu u Beogradu, 26. aprila, na velikoj sceni Narodnog pozorišta, organizuju gala concert kao sećanje na Renata Balestru, velikog kreatora i umetnika, prijatelja Srbije, koji je preminui 26. novembra prošle godine. Na ovom događaju će se okupiti njegovi brojni prijatelji iz Italije Ii Srbije, a cilj koncerta je da se oživi uspomena na njega i oda zahvalnost za sve što je uradio za Narodno pozorište, naš grad i našu zemlju. Program: Koncert orchestra Narodnog pozorišta sa gostujućim dirigentom iz Italije, Jacopom Sipariem, koji je bio veliki prijatlej Renata Balestre. Koncert se sastoji iz 3 dela: 

1. deo koncerta: Odlomci iz baleta “Labudovo jezero”, Petra Iliča Čajkovskog. U okviru ovog dela koncerta, prvaci baleta Narodnog pozorišta će izvesti segmente iz istoimenog baleta, za koji je kostime kreirao Renato Balestra.

2. deo koncerta: izvođenje čuvenih, popularnih I omiljenih arija Renata Balestra, kao velikog poznavaoca klasične muzike, sa solistima, operskom pevačicom iz Italije, soprano Ripaltom Bufo I Jadrankom Jovanović, prijateljicom Renata Balestre

3. deo koncerta: Izvođenje numera iz opere Pepeljuga, Đoakina Rosinija. U okviru ovog dela koncerta, kao solisti će nastupiti Ripalta Bufo I Balestrina omiljena Pepeljuga, Jadranka Jovanović. U toku ovog dela koncerta, manekeni će u formi performansa predstaviti čuvene kostime iz istoimene opere koja je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, a koje je kreirao Renato Balestra.

Ono što povezuje sva 3 dela koncerta su spektakularni kostimi Renata Balestre koje je radio za Narodno pozorište u Beogradu. Opera Pepeljuga je kažu najprodavanija predstava u istoriji Narodnog pozorišta, kako se smatra, pre svega zahvaljujući kostimima Renata Balestre. Premijerno je izvedena 1998. Godine, a obnovljena premijera je bila 2017. Godine.

U toku događaja, na velikom led ekranu će biti emitovani snimci I odlomci brojnih revija koje je Renato Balestra održao u Beogradu, humanitarnih događaja na kojima je učestvovao, odlomci opera i baleta i na kraju će na scenu izaći njegova ćerka, naslednica, Federica i njegovi prijatleji iz Italije i Beograda.

Gala koncert će režirati Ana Grigorović, rediteljka Narodnog pozorišta.


Narodno pozorište u Beogradu
Francuska 3, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..