Predstava BRAČNA IGRA u DKSG

Predstava BRAČNA IGRA u DKSG
pon, 6. mart 2023, 20:00 h

U ponedeljak, 6. marta u 20.00, Velika sala, na kamerna scena DKSG nastupa Akademija umetnosti, Beograd sa predstavom BRAČNA IGRA po motivima istoimenog teksta Edvarda Olbija. Glumci u video materijalu: Aleksandar Ranković, Marija Liješević, Dejana Radaković, Mina Aleksić, Vuk Stanojević, Lidija Kuč, Ivan Milošević, Jovana NJ. Popović, Predrag Vasić, Ivana Zečević, Aleksandar Stojić, Anastasija Antić, Rade Vulin, Kristina Milosavljavić. Predstava je žanrovski mozaik i otvoren koncept, premijerno izvedena na maloj sceni ,,Raša Plaović" u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Na sceni zajedno sa glumcima se nalaze kostimograf, scenograf i rekviziter. Smeštena je u okolnosti snimanja izmišljene TV emisije pod nazivom „Bračna igra“, u kojoj se mladi bračni par, Džilijan i Džek, suočava sa mogućim ishodima braka. U njihovom slučaju, svaka varijanta budućnosti eskalira razilženjem para.

Predstavom se otvara pitanje: U kojoj meri fabrikovan medijski sadržaj, u svrhu zabave, utiče na važne životne odluke?

Predstava je selektovana na festivalu BELEF 2021, BELEF na bis i Theater European Alternatives - sturm und drang. Odigrana je na maloj sceni Ustanove kulture „Vuk“.

*Ulaz slobodan. Broj mesta je ograničen. Besplatne ulaznice preuzeti na blagajni DKSG.

Režija: Andrijana Mećava i Tanasije Ćakić
Mentor: Predrag Stojmenović
Organizacija: Mia Raosavljević
Scenografija i rekvizita: Aleksandra Mećava
Kostim i šminka: Miloš Janjić
Muzika i zvuk: Nađa Fratrić
Grafika: Natalija Kunić
Video materijal: Tanasije Ćakić
Fotografije: Lilit Andrić
Garderober: Aleksa Miladinović

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..