Veliki beogradski koncert benda Nataleé u Domu omladine!

Veliki beogradski koncert benda Nataleé u Domu omladine!
ned, 12. mart 2023
Beograd,

Nakon četiri godine vrednog rada iz kog se rodio album prvenac pod nazivom “Osvesti se”, tokom kojih ste imali prilike da slušate devet autentičnih numera, kako na stiming platformama, tako i na mnogobrojnim svirkama i koncertima širom Srbije, pa i na CD-u, konačno je došao red za veliki beogradski koncert Nataleé u Domu omladine Beograda: 12. maja od 21 sat u sali Amerikana. Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u i onlajn. Ograničena količina ulaznica može se nabaviti po promotivnoj ceni od 1200 RSD. Redovna cena ulaznica iznosiće 1500 RSD.

Biće to simbolični završetak ciklusa kojim se bend oprašta od nečeg starog i ide u susret novim singlovima sa budućeg drugog albuma. Nataleé će nastupiti u punom sedmočlanom sastavu predvođenom jedinstvenom i izuzetno talentovanom Natalijom Rajković. Pozivamo vas da ovom prilikom otkrijete i predivan gostujući bend iz Niša po imenu Toxirro, čija je liderka harizmatična Tamara Stojanović u čijem glasu i stilu ćete sigurno uživati!

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine. Svoju muzičku karijeru, Natalija Rajković, započela je kao kantautorka što se  vremenom razvilo u složeni sastav koji daje eklektičnu fuziju žičanih instrumenata, modernog bita i bras sekcije. Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme “Brat” u “Sofar” produkciji zadobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom.

Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju “Bunt Rok Festival” gde je promovisao novu pesmu “Prvi plan” i sa njom osvojio drugo mesto. Iste godine, tokom leta, bend Nataleé učestvuje na više festivala: “Beer fest”, “Rock Village”, “Outhide”, “Valjevski festival filma” i “San Derven”.

Sastav Nataleé čine: Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara), Lazar Odalović (solo gitara), Dušan Murišić (truba) i Andrija Petrović (trombon).

Početkom 2020. godine potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom “Glitch Records” i objavljuje svoj prvi singl “Bebo”. Zahvaljujući odličnoj saradnji između autora, interpretatora i izdavača na Glitch Session-u objavljuju još jednu live verziju pesme “Bebo” i na istom nastupu po prvi put  obelodanjuju projekat “Osvesti se / Ćao”.

Tokom pandemije korona virusa, bend je vredno radio na svom albumu prvencu koji je u decembru 2021. godine objavljen za ovu izdavačku kuću. Singl sa spotom koji je pratio objavljivanje albuma zove se “Prvi plan”, a naziv celog albuma je “Osvesti se” i može se poslušati na svim striming platformama. U saradnji sa “Lobohouse Agency” 2022. godine u junu objavljuju i prvi animirani spot za pesmu “Remi”.

Bend trenutno aktivno nastupa širom zemlje, a u planu za sledeću godinu je i evropska turneja. Nataleé je i 1 od 3 nominovana izvođača iz Srbije u internacionalnom Hemi Music Award programu koji ima za cilj da podrži “export ready” izvođače u proboju na inostrano tržište.

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste “live loop performance” koncept, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji Nataleé bend stvara možda ne možemo klasifikovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju žičane instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom, kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.

Photo: Tanja Burovic


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..