BUDI slavi jubilej u maju

BUDI slavi jubilej u maju
pon, 15. maj 2023 - čet, 15. jun 2023
Pančevo,

Jubilarno deseto Međunarodno bijenale umetničkog dečijeg izraza održaće se od 15. maja do 15. juna pod sloganom “Otključano nebo!” u Pančevu, u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. U toku mesec dana, najmlađa publika moći će da učestvuje u više od stotinu različitih kulturnih i ekoloških događaja, organizovanih u više gradskih i javnih prostora. Povodom jubilarnog festivalskog izdanja raspisan je konkurs za obrazovne i kulturne ustanove i decu do 15. godinа, sa pozivom da pošаlju svoje rаdove nаjkаsnije do 20. аprilа 2023. godine nа Konkurs sа temom OTKLJUČANO NEBO!

Glavna nagrada konkursa je “Munjeviti Krinfolion”, Gran-pri festivala koji autoru/ki najboljeg rada omogućuje put u Diznilend sa pratiocem.  Takmišnjenje se održava u kategorijama: Budi PRINT, Budi ORIGINAL, Budi SELFIE, Budi SLIKAR, Budi BAJKA, Budi DŽUBOKS, Budi MODA i Budi FILM.  Svi konkursi su otvoreni do 20. aprila 2023. godine.

Više informacija o kategorijama i propozicijama konkursa moguće je naći na sajtu Kulturnog centra Pančeva: link >>

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 10. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza i prezentovani na vebsajtu www.kulturnicentarpanceva.rs, kao i u okviru zvaničnog programa 10. BUDI.

Jedan od osnovnih BUDI ciljeva jeste povezivanje dece različitih kultura sveta, a u tome su pomogle zemlje gosti–domaćini festivala. Do sad su se u ovoj ulozi pojavile Kuba, Mađarska, Japan, Švedska, SAD, Velika Britanija, Danska, Izrael i Italija. Ove godine naš gost–domaćin je Nemačka.

Međunarodno bijenale umetničkog dečijeg izraza - BUDI podržavaju Grad Pančevo, Ministarstvo kulture Republike Srbije, ambasade i inostrani kulturni centri u Srbiji, kao i mnogobrojni drugi partneri iz zemlje i inostranstva. Generalni sponzor 10. BUDI-ja je kompanija BROSE.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..