POZNAT DATUM NAJVEĆEG FESTIVALA ULIČNE KULTURE

POZNAT DATUM NAJVEĆEG FESTIVALA ULIČNE  KULTURE
pet, 31. mart 2023 - ned, 2. april 2023

Deveti po redu festival ulične i Hip Hop kulture – „2HOT4STAGE FEST“, održaće se i ove godine u trodnevnom formatu, u Beogradu. Mesto održavanja biće „Luka Beograd“, a vikend koji je rezervisan za sadržajan umetnički program je od 31. marta do 2. aprila. 2Hot4Stage FEST je jedan od najvećih festivala ulične kulture u regionu, te podrazumeva muzičke nastupe, izložbe street art i graffiti radova, retkih kolekcionarskih modela patika, zatim plesna takmičenja, performanse, VR i gejming instalacije, „dan edukacije” – sa radionicama internacionalnih afirmisanih umetnika, kao i različite aktivacije i akcije domaćih urbanih brendova, tattoo umetnika, barbera...

Ovogodišnji lajt motiv "rEVOLUCIJA" podstaćiće pozitivne promene u formatu festivala i pozvati na sve dobre strane savremenog modernog društva. „Potrudićemo se da ispratimo trendove koji su čisti i suštinski dobri i na taj način podmladićemo sastav izvođača, angažovanih umetnika, ali i samog programa aktivacija. Pored toga, "Evolucija, ne Revolucija" ukazaće, između ostalog, na važnost lične promene svakog pojedinca za opšti boljitak i polazne tačke svakog napretka društva i pokreta“, rekao je Aleksandar Marković Lex, jedan od organizatora festivala.

Kao i svake godine, festival okuplja angažovane umetnike, ali i posetioce i participante raznih takmičenja na događaju, iz celoga sveta. Gosti iz Francuske, Austrije, Bugarske, Maroka, Italije, Rusije, Slovenije, Hrvatske, samo su neki od najavljenih, a očekuju se gosti iz više od 20 zemalja.

Prva predfestivalska aktivnost biće „Budi Bog S Nama“, dobro poznata žurka među poklonicima Hip Hop-a i uličnih plesova! Svi ljubitelji soul, drill, afrobeat, rnb, rap, funk, trap, zvukova, moći će da uživaju na Zappa Barci, u petak, 20. januara, od 22:00h, gde će DJ Luna, gošća iz Hrvatske, zavrteti svoje najbolje mikseve i dočarati atmosferu 2Hot4Stage festivala! Uz nju, muziku pušta i DJ Shinee iz Rusije.

Najrasplesanije posetioce očekuju zanimljivi pokloni, a organizatori najavljuju i specijalne goste i nekoliko iznenađenja!

Video najava festivala na LINKU.
Više informacija o samom festivalu nalazi se na Facebook

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..