U pripremi je nova FRKA

U pripremi je nova FRKA
pon, 1. avgust 2022

Već sedmi put zaredom i u velikom sjaju 1. avgusta na Malu scenu Knjaževsko-srpskog teatra stupa FRKA - filmska radionica Kragujevac. FRKA okuplja kreativce svih uzrasta (donja granica 15 godina), profesija, interesovanja, one sa iskustvom ili bez ikakvog predznanja, zainteresovanih za filmsko stvaralaštvo. Predavači FRKE pružaju teorijsko znanje i vežbe, a ove godine su u fokusu: scenario, režija, kamera, montaža, produkcija, dizajn zvuka i filmska kritika. Svaku oblast filmskog stvaralaštva predavaće dokazani profesionalci u svojoj oblastima, kao što su Darko Bajić – reditelj, Nataša Pantić - montažer, Miroljub Stojanović – filmski kritičar, Slobodan Mihajlović – dizajn zvuka, Bojana Andrić – direktor fotografije, Marija Mijin – producent.

2022FRKA održava se na Maloj sceni Knjaževsko-srpskog teatra od 1. do 14. avgusta 2022. godine u dva termina - prepodnevnom i večernjem.

Učešće na radionici je besplatno, broj mesta je ograničen, a prijave su otvorene do 30. jula 2022. godine. Svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Prijava treba da sadrži: ime, prezime, datum rođenja, kontakt telefon, zanimanje i interesovanje (scenario, režija, produkcija, filmska kritika, kamera, montaža ili zvuk).

Organizator FRKE je udruženje Forma pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja RS, Filmskog centra Srbije i Skupštine grada Kragujevca.

Filmovi su više od zabave. Oni inspirišu, informišu i deo su savremenog kulturnog stvaralaštva. Neki od filmova su i umetnička dela. Za neke su filmovi posao i prilika za karijeru.

Ponesi sa sobom svoju priču!
 


 


 

 <<  Oktobar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
     

Putopisi, Intervjui..