KAWASAKI 3P & BORGHESIA @ELEKTROPIONIR

KAWASAKI 3P & BORGHESIA @ELEKTROPIONIR
pet, 10. maj 2019 - sub, 11. maj 2019
Beograd, Srbija

ELEKTROPIONIR DOVODI U BEOGRAD KAWASAKI 3P 10. MAJA & KULTNI SLOVENAČKI BEND BORGHESIA 11. MAJA - KAWASAKI 3P je prošle godine proslavio 25. rođendan! U Beogradu nisu... Zato će 10. maja proslava da bude još luđa. 10. maja u Elektropioniru očekuje nas Kawasaki 3p verzija 25+1. Njihovi gosti biće mladi bend Keni Nije Mrtav. Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od 600 dinara u kafeu Šikarica (Skadarska 22), a na dan koncerta, na ulazu u klub koštaće 800 dinara. Kawasaki 3p osnovan je 1993. u Zagrebu, široj javnosti postaju poznati 2003. godine svojim provokativnim nastupom na Dori sa pesmom "Antonija". Te godine objavljuju i svoj debitantski studijski album "Kawasaki 3p", koji je nagrađen Porinom za najbolji album alternativne muzike, a sastav je dobio i nagradu Crni Mačak za ,,nadu godine".

S nekim promenama postave, 2009. godine objavljuju drugi studijski album ,,Idu Bugari", koji je nekoliko nedelja bio najprodavaniji album u Hrvatskoj! I za taj album su dobili nagradu ,,Porin", ali i 7 Zlatnih Koogli (od 7 nominacija) i nagradu ,,Davorin" za najbolji rock album.

Pored silnih festivala koje su odsvirali, najviše vredi izdvojiti četiri  rasprodata solo koncerta u Tvornici kulture i koncert u Dvorištu Jedinstvo kod Močvare koji je takođe bio rasprodat, a više od 1000 ljudi ih je gledalo preko ograde sa nasipa reke Save. O

U sedlo se vraćaju 2015. godine spot/singleom ,,3 Problema" koji najavljuje novi album "Goli Zbog Pasa", a koji je već u prvoj sedmici zaseo na prvo mesto najprodavanijih i pobrao je euforične kritike kao nikad do sad, u kojima svi recenzenti napominju da je to do sada najbolji album u karijeri Kawasaki 3P.

Kawasaki 3p trenutno radi na materijalima za svoj 4. studijski album.

Momci koji stižu u Elektropionir su:

Tomislav Vukelić "Tomfa" – vokal
Davor Viduka – gitara
Toni Babarović "Babke" – gitara
Mario Borščak – bas-gitara
Marko Balenović – bubnjevi
Igor Pavlica – truba
Stipe B. Mađor – truba
Luka Dominik - trubaElektroPionir
Cetinjska 15, Beograd
<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..