Predstavljamo program 6. Festivala francuskog filma

Predstavljamo program 6. Festivala francuskog filma
sre, 19. jun 2024 - ned, 23. jun 2024

Šesto izdanje Festivala francuskog filma biće održano od 19. do 23. juna u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu. I ove godine na festivalu će biti prikazana ostvarenja najnovije francuske kinematografije koji će biti prikazani pod vedrim nebom na Kosančićevom vencu, Silosima Beograd i u zvezdarskom parku Beograd bašta, ali i u mts Dvorani, kao i u sali Kulturnog centra Novog Sada i bioskopu Cine Grand Delta Planet u Nišu. Kum ovogodišnjeg izdanja festivala je čuveni srpski glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić.

Program na platou između dve kule poslovnog centra “Ušće” na Novom Beogradu biće održan od 4. do 7. jula.
Organizatori Festivala francuskog filma su Francuski institut u Srbiji, MegaCom Film i mts Dvorana. Festival su podržali Telekom Srbija kao generalni pokrovitelj, Mlekoprodukt - Ile-dE-France, MPC Properties, L’Oréal Balkan, TV5 Monde i Opština Stari grad.

Festival će u sredu, 19. juna u 21 čas na Kosančićevom vencu otvoriti ostvarenje Nepoželjni autora Ladža Lija. Nakon projekcije biće održan razgovor sa rediteljem i glumcem Aleksijem Manentijem, publici poznatom po ulozi u filmu Čuvari formule.
 
Tokom festivala biće prikazano još osam ostvarenja u glavnom programu, dok će OFF program - Ciklus sport na filmu biti posvećen Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Francuskoj.
 
U okviru Glavnog programa festivala biće prikazan film koji je otvorilo ovogodišnji filmski festival u Kanu Drugi čin Kentena Dipijea, kao i ostvarenja Druga runda Albera Dipontela, Gospodin Blejk Žila Legardinijea (glavna uloga Džon Malkovič), Kiselina Žista Filipoa, Povratak Katrin Korsini, Samo nas dvoje u režiji Valeri Donzeli, Slučaj Goldman Sedrika Kana i ostvarenje Van sezone autora Stefana Brizea.
 
U okviru OFF programa posvećenog sportu publika će imati priliku da uživa u ostvarenjima Home Games Alise Kovalenko, Slalom Šarlen Favije i Veštice sa istoka Žilijana Faroa.

Sve projekcije na otvorenom počinju u 21 čas, projekcije u Novom Sadu i Nišu počinju u 19 časova, dok će filmovi koji su na programu u mts Dvorani biti prikazani u 17 časova. Ulaz na projekcije u Beogradu je slobodan, besplatne ulaznice za projekcije u mts Dvorani se preuzimaju 15 minuta pre početka projekcije, dok karte za Novi Sad i Niš koštaju 300 dinara.
 
Foto: Promo

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..