Otvaranje izložbe "Pre upotrebe proučiti upustvo" Andrea Novićević

Otvaranje izložbe
pon, 11. septembar 2023
Beograd,

Pozivamo Vas u ponedeljak, 11. septembra u 19 časova u UК Parobrod na otvaranje izložbe „Pre upotrebe proučiti upustvo“, autorka izložbe je Andrea Novićević. Izložba „Pre upotrebe proučiti uputstvo“ ukazuje na neistraženost sopstvene individualnosti koja vapi za instrukcijama. Кroz kombinaciju grafika crteža i slika koncepcija je sastavljena u formi kritike ljudske gluposti utemeljeno na cinizmu i sarkazmu. Кalup društvene konstrukcije koji je lišen introspekcije, rezultira lažnim predstavama o sebi koje redovno negujemo. Dok nas odbrambeni mehanizmi čvrsto drže na zemlji, naša glava se uzdiže na mesto gde niko ne može ni da je vidi, a kamoli dotakne.

Uputstvo koje se kroz postavku nudi poziva da zagrebemo ispod društvene konstrukcije i sagledamo jedini lek za ljudsku glupost - samospoznaju.

Andrea Novićević, rođena 2000. godine, je diplomirani dizajner i vizuelni umetnik. Ličnim brendom i pseudonimom pod kojim se predstavlja - Djisus, istupa angažovano i osvešćeno prema svakodnevnici koju posmatra. Teži ka direktnoj komunikaciji sa publikom uz negovanje ironičnog narativa. U stvaralaštvu, pored minimalističkih i jasnih plakata, koristi i spontanu narativnost crteža kao osnovnog medijuma. Istražujući horizonte svoga uma, projektuje kroz ličnu prizmu svet unutar i oko sebe konceptualno i koncizno a pre svega duhovito. Brend nastoji da stvori intrapersonalni momenat, koji će navesti posmatrača na poistovećivanje sa idejnom temom. Trenutno iza sebe ima četiri samostalne izložbe i preko deset grupnih.

Izložba je otvorena do 29. septembra 2023. godine.


UK Parobrod
Kapetan Misina 6a, Beograd
<<  Decembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..