Otvoren konkurs za jedanaesto izdanje muzičke kompilacije Femikseta

Otvoren konkurs za jedanaesto izdanje muzičke kompilacije Femikseta
pet, 3. mart 2023 - pon, 3. april 2023

Približava se proleće – vreme za nove početke i novi soundtrack za lepe trenutke! Zato Femix kolektiv otvara konkurs za jedanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji prijave mogu da pristižu do 3. aprila. Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova sa ženskim autorskim učešćem. Ovo izdanje je jedinstven projekat na domaćoj, ali i regionalnoj aktivističkoj muzičkoj sceni i to je nešto što karakteriše njenu posebnost. Kompilacija nije žanrovski ograničena, što otvara prostor da se na nju prijave autorke i bendovi koji stvaraju u najrazličitijim muzičkim stilovima. Sva prethodna izdanja mogu se poslušati na Bandcamp stranici.

Rok za slanje pesama za ovogodišnje izdanje je 3. april. Detaljnije o načinu konkurisanja saznajte na sajtu Femix kolektiva.

Ovogodišnji selektorski tim činiće Ana Đurić Konstrakta, Bojana Vunturišević, Selena Simić (bendovi Nemesis i Jenner) i Ana Anjuta Janković (Stray Dogg) ispred kolektiva Femix. Selektorski tim će na osnovu svog iskustva i znanja imati zadatak da izabere najbolje numere koje će se naći na novom izdanju.
 
Ovogodišnji vizuelni identitet izdanja poveren je Javorki Đurić – Maple Things. Za dizajn zvuka ove godine biće zadužena Katarina Kolar, tonska snimateljka na Radio Beogradu.

Kao i svih prethodnih godina, učešće na ovogodišnjoj Femikseti ne podrazumeva samo objavljivanje pesme na kompilaciji, već dodatnu medijsku i radijsku promociju svih učesnica i učesnika, učešće na promociji izdanja, prilike za profesionalno usavršavanje, kao i podršku za dalji potencijalni rad sa domaćim izdavačkim i medijskim kućama.

Ovogodišnje izdanje Femiksete realizuje se uz podršku fonda Mama Cash.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..