VLATKO STEFANOVSKI OBELEŽAVA 50 GODINA KARIJERE U SAVA CENTRU

VLATKO STEFANOVSKI OBELEŽAVA 50 GODINA KARIJERE U SAVA CENTRU
pon, 16. decembar 2024
Beograd,

Vlatko Stefanovski, čuveni virtuoz na gitari, koncertom sa prijateljima će 16. decembra u Sava Centru obeležiti 50 godina njegove karijere. Presek duge i uspešne muzičke karijere počevši od Leb i sola i solo karijere, Vlatkove fenomenalne izvedbe će upotpuniti gosti, čuveni muzičari : Gibonni, Miroslav Tadić, Damir Imeri i  V3 Trio koji čine basista Ivan Kukić i bubnjar Jan Stefanovski. Publika će uživati u fuziji  instrumentalnog  roka, etno džeza, bluza i makedonske tradicionalne muzike.

Vlatko Stefanovski je rođen 1957. godine u Prilepu, u Makedoniji, gde je i započeo svoju muzičku karijeru kao mladi gitarista. Prvi značajniji uspeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u kombinovanju tradicionalne makedonske muzike sa modernim rok zvukom. Kroz rad sa Leb i Solom Stefanovski je postao prepoznatljiv po izuzetnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu muzici.

Nakon raspada grupe Leb i Sol, Vlatko se posvetio samostalnoj karijeri i objavio brojne albume koji odražavaju njegov široki muzički opus. Njegova solo karijera obuhvata različite muzičke žanrove, istražujući oblasti kao što su džez, bluz, etno-muzika i akustična gitara. Saradnja sa vrhunskim muzičarima širom sveta dodatno je obogatila njegov muzički izraz.

Nagrađen i priznat, Stefanovski je dobitnik makedonske državne nagrade za životno delo u kulturi i umetnosti „11. oktobar“. Pored toga, dobio je i počasni doktorat umetnosti na Univerzitetu St. Kiril i Metodije iz Skoplja, potvrđujući njegov značajan doprinos svetskoj muzičkoj sceni. Njegova strast prema muzici ne samo da je oblikovala njegovu karijeru, već je ostavila i trajan trag u muzičkom nasleđu regiona.

Ukoliko želite da uživate u bogatom muzičkom opusu i fuziji muzičkih stilova karte možete nabaviti u Tickets sistemu.

foto Andrija Zelmanovic


Sava Centar
Milentija Popovića 9, Beograd
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..