Promocija knjige "ŽENA KOJA ZAUSTAVLJA SATOVE" KORNELIJA KVASA

Promocija knjige
uto, 27. februar 2024, 18:00 h
Beograd,

Promocija knjige "Žena koja zaustavlja satove" Kornelija Kvasa održaće se u utorak 27. februara, sa početkom u 18 časova, u Kolarčevoj zadužbini. Izdavačka kuća Akademska knjiga objavila je 2023. godine zbirku priča Kornelija Kvasa Žena koja zaustavlja satove. O knjizi će govoriti: Sonja Milovanović, književna kritičarka / Jelena Pilipović, Filološki fakultet / Kornelije Kvas, autor knjige. Čitalac zbirke Žena koja zaustavlja satove zaista će imati mnogo razloga da se oseti privilegovanim, jer će kao uzdarje za poverenje piscu dobiti priliku da zaroni u svet opojnog magijskog realizma u čijim će lavirintima na svakoj stranici, u svakoj rečenici otkrivati nove dokaze neprolazne moći priče i pripovedanja, moći govora. (…)

Zbirka priča Žena koja zaustavlja satove svojevrsno je majstorsko pismo Kornelija Kvasa i ubedljiv zalog za nove velike domete.

Iz Pogovora prof. dr Zorana Paunovića

Kornelije Kvas rođen je 1970. godine u Beogradu. Redovni je profesor opšte (svetske) književnosti i teorije književnosti na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Objavio je više od šezdeset naučnih studija i tri monografije. Piše prozu. Njegova knjiga Zenonov put (2022) bila je u najužem izboru za nagradu Matice srpske „Beskrajni plavi krug” za najbolji roman objavljen u protekloj godini. Živi u Beogradu.


Kolarac
Studentski trg 5, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..