Strauss

Strauss
http://www.pivnicastrauss.rs
Karađorđeva 9 (Dorćol) Beograd, Beograd
pivnicastrauss@gmail.com
Telefon: 011/3287170
Telefon: 063/210063

Opis

strauss

 

Bogato dekorisana fasada u Bečkom  stilu (Hundertwasser), fenjeri koji osvetljavaju ulaz, cvetne zavese na prozorima, duh Austrije u sred Beograda – sve to pomešano sa srpskom kafanskom muzikom – čini ambijent novootvorene pivnice Strauss.
Sa zidova pastelnih boja ovog lokala, kao da će svakog časa sići oslikani violinski ključevi i note i oziveti tonove valcera „na lepom plavom dunavu“.


Dok lagano pijuckaju piće i posmatraju slike na kojima su krigle piva u prvom planu, gosti imaju utisak da će se onog momenta kad napuste lokal naći na Karlsplacu. Vlasnici kažu da su dizajn lokala „pozajmili“ od poznatih austrijskih arhitekata kako bi Beogradjanima ponudili potpuno drugačije mesto za izlazak, od onih na koje su navikli.

 

Po pristojnoj ceni može se naručiti nekoliko vrsta točenog ili flaširanog piva. Posebno je zanimljivo to što se kuhinja nalazi u šanku na sred lokala. Pred očima gladnih posetilaca spremaju se pravi specijaliteti autentične Austrijske kuhinje: kolenice, kobasice, butkice, viršle... Porcija štraus mešanog mesa sa prilozima košta 395 dinara.To je ujedno i najskuplji obrok u pivnici, a retko ko uspeva da se do kraja „izbori“ sa njim. U susret vrelim letnjim danima, postavljena je i bašta sa nekoliko stolova. Za dobar štimung od srede do petka zaduženi su razni bendovi, tamburaši, a ni karaoke veče nije izostavljeno.

 

 

straussm1 straussm2 straussm3

Datum Naziv Grad Drzava Kategorija
Trenutno nema događaja za prikazivanje

<<  Novembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..