Muzej Iluzija - Naučne ture povodom Dana žena i Ajnštajnovog rođendana

Muzej Iluzija - Naučne ture povodom Dana žena i Ajnštajnovog rođendana
uto, 14. mart 2023

U sredu, 08. marta,  povodom Međunardnog dana žena, po prvi put, u Muzeju Iluzija (Nušićeva 11), posetioci će imati priliku da se kroz naučnu turu “ Putevima žena u nauci” upoznaju sa ženama koje su dale doprinos nauci i obrazovanju. U sredu, 14. marta, povodom rođendana Alberta Ajnštajna, sada več tradicionalno u Muzeju Iluzija, posetioci će moći da prisustvuju zanimljivom istraživačkom programu  “Putevima nauke Tesle i Ajnštajna” koji je  fokusiran na život i profesionalni put ova dva naučnika.

Mileva Marić, Marija Kiri, Klara Šuman samo su neka od imena koja će biti spomenuta u turama 08.03. od 17, 18 i 19 časova. Kroz raznolike eksponate i iluzije, posetioci će upoznati naučnice koje su kroz istoriju menjale tok razvoja nauke i tehnike, i posredno ili neposredno uticale na svet kakav je danas. Sve dame koje se odluče da dan posvećen ženama provedu u muzeju očekuje 20% popusta na ulaznice.

Naučnu martovsku poslasticu, 14.03. upotpuniće tura o životu Ajnštajna i Tesla mnoštvom zanimljivih i zabavnih činjenica o ova dva naučnika. Ture će se održati od 17, 18 i 19 časova.

Telefon za prijave je 063611911, a za više informacija posetite muzejiluzija.rs

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..