Festival savremenog plesa i performansa Pokretnica

Festival savremenog plesa i performansa Pokretnica
uto, 23. avgust 2022 - sre, 31. avgust 2022
Novi Sad,

Festival savremenog plesa i performansa Pokretnica održava se od 23. do 31. avgusta u SKCNS Fabrici, u organizaciji udruženja Praktikabl - platforme za savremenu umetnost i kulturu. Ovo, šesto izdanje festivala, organizovano je u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Novi Sad. Pokretnicu će otvoriti "Pojmovnik Oduzimanja vremena" Dunje Crnjanski i Frosine Dimovske, u utorak 23. avgusta u 20 časova u SKCNS Fabrici. Posle onlajn izvođenja na Tanztage festivalu u Berlinu i delegiranog izvođenja na Um(j)etnosti predavanja u Kelnu tokom 2021, "Pojmovnik" će imati svoje prvo predstavljanje u Novom Sadu. 

„Na festivalu se krećemo, razgovaramo, plešemo, podržavamo, delimo prakse i znanja i nalazimo nove načine i prostore da istrajavamo u našoj lokalnoj zajednici. Posle dve godine, koje pamtimo po prestanku javnih izvođenja i najviše vremena provedenog onlajn, želele smo da gledamo uživo i publici prikažemo radove drugih umetnika, naših saradnika i kolega iz Beograda i Zagreba, sa kojima smo se upoznale i povezale na prethodnim izdanjima Pokretnice. Videćemo performanse i predstave nastale u periodu pandemije, koji kritički promišljaju okruženje, svakodnevicu i umetničke prakse umetnika, a okupljaju ih teme bliskosti, ranjivosti, zajedništva, ostvarivanja kontakta ili otuđenja", kažu iz udruženja Praktikabl.

Pokretnicu su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Uprava za kulturu grada Novog Sada. Ulaz na sve programe je besplatan, a prijave su obavezne popunjavanjem formulara na sledećem linku >>> https://forms.gle/1z2TukiQ5Q9wN4Wn9

 


Fabrika, Studentski kulturni centar
Bulevar Despota Stefana 5, Novi Sad
<<  Februar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
   

Putopisi, Intervjui..