MARKO ŠERER, strip, ilustracija, animacija, dizajn

MARKO ŠERER, strip, ilustracija, animacija, dizajn
sre, 13. januar 2021 - pet, 22. januar 2021
Beograd,

U SREĆNOJ GALERIJI STUDENTSKOG KULTURNOG CENTRA BEOGRAD (SKC) NASTAVLJA SE CIKLUS IZLOŽBI: STRIP I ILUSTRACIJA IZLOŽBOM MARKA ŠERERA, strip, ilustracija, animacija, dizajn. IZLOŽBA ĆE BITI OTVORENA OD 13. DO 22. JANUARA 2021. Izložba u virtuelnoj formi foto-albuma se može pogledati na stranici  www.facebook.com/comicsfest i preko www.skc.rs. Marko Šerer je rođen 1997. godine u Beogradu. Završio je srednju Školi za dizajn u Beogradu - smer Tehničar dizajna grafike sa prestižnom diplomom Vuk Karadžić. Dobitnik je Anjine nagrade 2015/16. koja se tokom školovanja dodeljuje najuspešnijem učeniku iz oblasti likovnog stvaralaštva. Osnovne akademske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu upisao je školske 2016/17. godine na studijskom programu Primenjena umetnost - grafika i knjiga.

Tokom studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, u školskoj 2016/17. godini biva pohvaljen za radove malih formata, a u školskoj 2017/18. godini pohvaljen za studije iz slikanja velikog formata i osvaja nagradu Miodrag Vujačić Mirski za portret. Dobitnik je nagrade Beta i Rista Vukanović kao najbolji student na smeru Grafika i knjiga na FPU, školske 2019/2020 godine, kada je i diplomirao na osnovnim akademskim studijama.

Sve vreme biva veoma zapažen u domenu stripa, ilustracije, dizajna i animacije.    

Na Međunarodnom salonu stripa SKC Beograd svoje radove izlaže devet puta, od 2011. do 2019. godine. Nagrađen je četiri puta: 2012. godine Nagradom za najbolju ideju u takmičenju kandidata do 15 godina; 2014. godine nagradom prijatelja Salona; 2016. nagradom prijatelja Salona kao i zvaničnom nagradom za najbolji scenario i 2018. godine sa dve nagrade prijatelja Salona  -  Stripoteke i knjižara Delfi.

Ilustrovao je: Čitanku za 5. razred osnovne škole za BIGZ školstvo 2019. godine; Čitanku za 7. razred osnovne škole za BIGZ školstvo 2019. godine; Knjigu iz matematike za predškolski uzrast za Kreativni Centar 2020. godine; Storibordove za istorijski film Stefan - Kraljevski red vitezova, 2015.

U oblasti dizajna, između ostalog, radio je: Vizuelni identitet pilot projekta Obrazovni krug (Kros RTS, Matematiči institut SANU, Francuski institut, Ministarstvo prosvete); Dizajn korica za knjigu Atletskog saveza Srbije Atletski dragulji Srbije Stevana Kovačevića povodom 70 godina Atletskog saveza Srbije;  Dizajn idejnog  pobedničkog rešenja za maskotu Svetskog školskog prvenstva u odbojci 2016. u Beogradu; Redizajn vizuelnog identiteta Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2019. godine; Redizajn vizuelnog identitet Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu 2018. godine.

Radio animirani kratkometražni promotivni film za MICROSOFT Development Center Serbia na projektu pod nazivom MICROSOFT INNTRUST, 2018. godine.

Učestvovao na nagradnim i žiriranim konkursima, izložbama, umetničkim radionicama i drugim smotrama preko 30 puta (Međunarodni salon stripa SKC Beograd, međunarodni likovni konkurs Radost Evrope, Međunarodni sajam knjiga, međunarodno bijenale ilustracije Zlatno pero, Blakanska smotra mladih strip autora i drugi...

Ovo je njegova prva samostalna izložba koja će, shodno epidemiološkim merama predostrožnosti u zaštiti od bolesti Covid 19, blagovremeno biti predstavljena i u formi galerijske postavke radova!


Srećna galerija - SKC
Kralja Milana 48 , Beograd
<<  Mart 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..