Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Dušan Jevtović u BitefArtCafe klubu u julu!

Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Dušan Jevtović u BitefArtCafe klubu u julu!
ned, 14. jul 2024
Bitef Art Cafe - Beograd,

BitefArtCafe sa ponosom najavljuje povratak na scenu jednog od najuzbudljivijih muzičkih sastava današnjice. Vasil Hadžimanov, Marko Đorđević i Dušan Jevtović će vas povesti na nezaboravno putovanje kroz svet improvizacije i inovacije i nastupiti 14. jula u klubu BitefArtCafe. Trojica vrhunskih muzičara dele ljubav prema improvizaciji i kako vole da kažu “nekalkulantski” pristup muzičkoj kreaciji, spremni da žrtvuju reputaciju za spontani i neponovljivi muzički doživljaj. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i na sajtu www.tickets.rs.

Ovaj izvanredni trio, koji čine trojica vrhunskih muzičara, deli jedinstvenu filozofiju muzičkog stvaralaštva. Njihova ljubav prema improvizaciji i “nekalkulantski” pristup muzici stvorili su atmosferu gde svaki koncert postaje jedinstven i neponovljiv doživljaj. Spremni da žrtvuju reputaciju za spontanost i iskrenost u muzičkom izrazu, ovi umetnici pružaju publici retku priliku da dožive istinsku magiju stvaranja.

Marko Đorđević, bubnjar svetske klase, već više od dvadeset godina gradi uspešnu karijeru u Njujorku. Njegova virtuoznost i inovativnost prepoznate su širom sveta, a Modern Drummer Magazin ga naziva jednim od najboljih. Poznat po svojoj duhovitosti, za sebe često voli da kaže da je “najbolji golman među bubnjarima i najbolji bubnjar među golmanima”.

Vasil Hadžimanov, lider čuvenog VH Band-a, svojim povratkom iz Bostona, gde je diplomirao na prestižnom Berklee College of Music, značajno je obogatio domaću muzičku scenu. Njegov doprinos razvoju savremene instrumentalne muzike je neprocenjiv, a svaka njegova izvedba nosi pečat vrhunskog muzičkog stvaralaštva.

Dušan Jevtović, gitarista svetskog kalibra, poznat po saradnji sa legendarnim muzičarima kao što su Tony Levin i Gary Husband, već godinama stvara muziku koja prelazi granice žanrova i očekivanja. Sa nekoliko solo albuma iza sebe, Jevtović je postao sinonim za inovaciju i kreativnost u gitarskoj muzici.

Članovi grupe stekli su iskustvo i kredibilitet na domaćoj ali i na globalnoj sceni svirajući sa vrhunskim svetskim muzičarima poput Lionela Loueke-a, Matta Garrisona, Davida Binney-a, Aarona Goldberga, Antonija Sancheza, Waynea Krantza, Teodossija Spasova, Tivona Pennicotta, Clarence Spady-a i Jonaha Smith-a.


Bitef Art Cafe - Web-adresa
Mitropolita Petra 8, Beograd

Opis

 

Ušuškan medju dorćolskim krošnjama i Bajloni pijacom, kultni Beogradski klub Bitef Art Cafe je započeo svoju novu sezonu 09/10.  Pažljivo biran program sa akcentom na LIVE nastupima vrhunskih domaćih bendova, noćni program 23. Beogradskog jazz festivala kao i ekskluzivna gostovanja sa inostrane muzičke scene očekuju Vas u Bitef Art Café-u u novoj sezoni.

 

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..