Koncert Međunarodnog hora "Singers United"

Koncert Međunarodnog hora
pet, 7. jun 2024
,

Međunarodni hor „Singers United“, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, predstavlja koncert „Prolećni akordi“ koji će se održati u petak, 7. juna, u 19.00 časova u sali Instituta. Hor je osnovan marta 2018. godine u Beogradu i okuplja ljubitelje muzike iz deset zemalja. Učesnicima iz Srbije priključili su se predstavnici međunarodne zajednice u Beogradu. Osnivač hora i dirigent je Katarina Milošević. Pevači koji će nastupiti na koncertu imaju veliko muzičko iskustvo i pevali su u renomiranim horovima kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Korepetitor je Tijana Gnjatović.

Gost koncerta biće “Helenofonija” – hor ogranka Helenske fondacije za kulturu u Beogradu.

Repertoar hora uključuje kako klasične kompozicije, tako i tradicionalne i savremene pesme na više jezika. Na predstojećem koncertu hor će pevati na grčkom, srpsko-hrvatskom, engleskom, italijanskom, latinskom, francuskom i svahiliju.

Ulaz je slobodan, ali će se koncert održati u humanitarne svrhe. Organizatori hora „Singers United“ će sakupljena sredstva donirati Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Više informacija o horu:  FB >>


<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..