EKOLOŠKI ROK FESTIVAL AIR FEST 2024.

EKOLOŠKI ROK FESTIVAL AIR FEST 2024.
pet, 14. jun 2024 - sub, 15. jun 2024

AIR FEST je za svoju eko - rok priču, koja je ove godine 14. i 15. juna, izabrao od početka sa dobrim razlogom Zabransku šumu nadomak grada Obrenovca. Verujemo da muzički festivali nisu samo događaji, već mesta na kojima se uvek srećemo iz tih - pravih razloga. Lepa sećanja su samo jedan od njih, ljubav za rokenrolom takođe, a svest o zdravoj životnoj sredini ono od čega ne odustajemo, iz godine u godinu. AIR FEST je krenuo u muzičko ekološku priču pre 4. godine vođen idejom da je muzika jedan od najlepših načina komunikacije kako sa odraslima, tako i sa najmlađima, ali prvi korak moramo napraviti mi. Zato je ovogodišnji slogan ,,Diši za sebe, jer dišeš za druge”!

MUZIČKI PROGRAM AIR FEST - a

Muzički program AIR FEST - a ove godine je u znaku bendova koji su višegodišnji prijatelja festivala uz aktuelne regionalne zvezde domaće, ali i internacionalne muzičke scene sa koje nam direktno stiže autentična ličnost rock ’n’ roll – a od istorije do danas. Prvi put ćemo imati na bini i DJ gosta koji se uklapa savršeno u kontekst jednog eko - rok festivala!
 
Prvog dana, 14. juna, ćemo imati priliku da ćujemo srčani pank rok grupe Patent, garažne 16823, beogradski pop rok - Dram, tradiciju rokenrol poezije, grupu K.K.N. i za sam kraj večeri rokenrol omaž sa gradskim integritetom – Dj Kedlavi.
 
Drugog dana AIR FEST - a, 15. juna sviraju bend Gluvo doba, lepota treš pank roka Bolesna Štenad, jedinstveni Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, reginalne zvezde indi - rok orijenta KOI KOI i Daniel Jeanrenaud, istinska legenda bluz i rokenrol sveta, ključna karika čuvenih Kingsnakes – a, i to uz ritam podršku domaćih šoumena – Multietničke atrakcije.

EKOLOŠKI PROGRAM AIR FEST - a

Kao ekološki, a ne samo rok festival okupljamo oko sebe one jednako strastvene za muziku koliko i za životnu sredinu bez zagađenja i ponosni smo na činjenicu da svake godine uspevamo da prenesemo i znanje zahvaljujući vrhunskim stručnjacima iz oblasti zaštite vazduha i životne sredine.

Svaku našu ekološku priču otvaraju najmlađi i to na umetničko – aktivistički način, jer za zdrav vazduh se moraju izboriti i veliki i mali kojima sve naše ostaje i ono dobro i ono loše. Zato ove godine obrenovački osnovci na AIR FEST – u izvode predstavu ,,Oplaneti se” pod palicom pozorišne grupe ,,Hator”.  Ovo je priča o uticaju globalnih ekoloških problema na živote dece u jednom naselju. Kroz svakodnevne događaje i situacije deca spoznaju koliko smo naudili sami sebi narušavajuci prirodnu ravnotežu, ali i koliko mi sami možemo da učinimo na očuvanju životne sredine upravo kostisteći dostignuća modernog sveta.
 
Osim ove poučne predstave ove godine je organizovan i konkurs na temu zaštite životne sredine i naše planete: link >>
 
Drugog dana festivala, u subotu od 13 časova, Milenko Jovanović, diplomirani meteorolog, član stručnog tima Agencije za zaštitu životne sredine, načelnik Odeljenja za indikatore, izveštavanje i informacioni sistem odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha; koordinator uspostavljanja državnog monitoringa kvaliteta vazduha na 36 mernih stanica širom Srbije vodiže panel na temu trenutne situacije u vezi opšteg zagađenja vazduha i životne sredine u regionu.

AIR FEST je imao dosta uspeha u prikupljanju humanitarnih sredstava zahvaljujući velikom prijatelju festivala, ,,FRONERI” sladoledima, koji su već višegodišnji pokrovitelji naših humanitarnih akcija. Kupovinom sladoleda doniramo novac direktno deci koja su već u velikom broju prijavljena za ovaj naš mali, a veliki slatki doprinos. Ove godine pomažemo Nikoli Aćimoviću.
 
Cenovnik:
Ulaznice za AIR FEST već su u prodaji i to po sledećim cenama:
Petak, 14. jun 1000 dinara
Subota, 15. jun 1200 dinara
Paket ulaznica za oba dana: 2000 dinara
 
PRODAJNA MESTA:
Obrenovac ,,Kafana kod tri lepe”, Zabran ul. Zabranski put 10/A.
Beograd: Caffe ,,Žizolino”, Novi Beograd, Blok 21




<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..