PEKINŠKO NARODNO UMETNIČKO POZORIŠTE U JDP-U

PEKINŠKO NARODNO UMETNIČKO POZORIŠTE U JDP-U
pet, 17. maj 2024 - sub, 18. maj 2024
Beograd,

Pekinško narodno umetničko pozorište gostuje na Velikoj sceni „Ljuba Tadić” 17. i 18. maja u 20.00 sa predstavom Ubica Đing Ke Moa Jena u režiji Žena Minga. Predstava traje 2h i 35 minuta i ima pauzu. Ulaznice su u prodaji. Mo Jen (rođen 1955. godine) dobio je Nobelovu nagradu za književnost 2012. godine. Autor je jedanaest romana, više drama i eseja. Njegov roman Priče o crvenom sirku jedan je od najznačajnijih književnih dela u kineskoj književnosti osamdesetih godina prošlog veka. Dela Moa Jena prevedena su na više od pedeset jezika i zauzimaju značajno mesto na međunarodnoj književnoj sceni. Dobitnik je brojnih internacionalnih priznanja i nagrada.

U ovoj drami zapravo nema nijednog lošeg čoveka. Svi likovi su ljudi koji žive oko nas ili mi sami. Pre no što počnemo da kritikujemo druge, moramo biti spremni da prvo kritikujemo sebe. Kada se divimo izvanrednim ljudima, mi u stvari priželjkujemo da i sami budemo savršeni - kaže pisac drame, nobelovac Mo Jen.


Reditelj Žen Ming je režirao više od sedamdeset predstava. Dobitnik je najznačajnijih priznanja. Bio je upravnik Pekinškog narodnog umetničkog pozorišta koje je najpoznatije i najuticajnije pozorište u Kini. Na sceni ovog pozorišta Jugoslovensko dramsko pozorište je gostovalo 2015. godine sa predstavom Uobraženi bolesnik a novo gostovanje JDP-a u Kini očekuje se krajem ove ili u narednoj godini.

Gostovanje Pekinškog narodnog umetničkog pozorišta je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

 foto Li Čunguang


Jugoslovensko dramsko pozorište
Kralja Milana 50, Beograd
<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..