KONCERT KVARTETA „FERMATTA”

KONCERT KVARTETA „FERMATTA”
pet, 10. maj 2024

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 10. maja u 20 časova prisustvujete koncertu kvarteta „Fermatta”, četrnaestom koncertu u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Kvartet „Fermatta” čine studentkinje Akademije umetnosti u Novom Sadu: violinistkinje Katarina Badnjar i Milica Mrđenović, violistkinja Maša Filipović i violončelistkinja Maša Dragaš.

Na programu su kompozicije Johanesa Bramsa, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Od druge sezone ciklus koncerata „Muzikom kroz muzej” je obogaćen nastupima muzičkih talenata.  Nakon izvanrednih koncerata mladih umetnika u prethodnim sezonama, publika će biti u prilici da se upozna i sa darovitim višestruko nagrađivanim muzičkim umetnicama iz kvarteta „Fermatta”, čija prva violina Katarina Badnjar je 2022. godine osvojila grand pri nagradu međunarodnog takmičenja gudača i kamerne muzike "Artisti Dell Arco".

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Cena karte iznosi 250 RSD.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Podsećamo Vas da je u Istorijskom muzeju Srbije prezentovana izložba „Čekajući stalnu postavku”, koju zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..