Vikend u Barutani uz afro house kinga Thembu i techno heroinu Paulu Temple

Vikend u Barutani uz afro house kinga Thembu i techno heroinu Paulu Temple
pet, 19. maj 2023 - sub, 20. maj 2023
,

Ovog petka po prvi put u Barutani nastupiće jedan od trenutno najatraktivnijih svetskih house producenata i DJ-eva, poreklom iz Južne Afrike, Themba. Jedinstveni zvuk ovog globalnog house ambasadora proizilazi iz njegovog afričkog porekla, stvarajući prepoznatljiv pristup elektronskoj muzici. Njegovog debi albuma "Modern Africa Part 1 - Ekhaya" koji je izdao za Armada Music-u je sadržao odabrane vokaliste iz Južne Afrike, kao i remikse Black Coffee-ja, Damiana Lazarusa, The Martinez Brothersa, Dense & Pike, nakon kojeg je usledio i "Modern Africa Part 2".

Prošla godina donela mu je rezidenturu u klubu ZOUK u Las Vegasu, zajedno sa Carlom Coxom, Jamie Jonesom i još mnogim velikanima elektronske scene, kao i letnju rezidenturu na Ibici, u klubu Chinois. Domaću podršku te večeri pružiće mu Andrew Meller i Goran Starčević.

Subota je rezervisana je za gostovanje cenjene techno producentkinje i DJ-ice Paule Temple. Njene numere "Gegen" i "Deathvox" smatraju se jednim od najoriginalnijih doprinosa noisy savremenom technu. Paula Temple je zaslužna za razvoj inovativnog midi kontrolera za live nastup, MXF8, koji je u mnogome uticao na njen trenutni hibridni stil live/DJ nastupa. Remiksovala je mnoge avangardne artiste od The Knife, Peaches, Perera Elsewhere do Planningtorock, a pre skoro 10 godina je započela seriju saradnji Decon/Recon na sopstvenom lejblu Noise Manifesto, u okviru koje je radila sa Aishom Devi, Oni Ayhunom, rRoxymore i SØS Gunver Rybergom. Zajedno sa Karin Dreijer koproducirala je njen Fever Ray album "Plunge" koji je u Švedskoj dobio Gremija. Pored ove techno heroine, nastupiće Mihajlo i Alexandar Ivković b2b DJ Neša (Tehnika 8x8).

Sledećeg petka, 26. maja, na bini će se naći jedan od najtraženijih holandskih producenata i DJ-eva, techno legenda Bart Skils i egipatski DJ Raxon, zajedno sa Ilijom Djokovicem i specijalnim gostom Asher Swissom, dok će naredne subote, 27. maja, svi ljubitelji trance zvuka imati prilike da uživaju u nastupu Skazija, GMS- a i 1200 Micrograms, uz lokalnu podršku u sastavu Aquapipe, Sivi i Albert.

U junu mesecu na programu Barutane su povratak autentične predstavnice evropskog andergraunda Lilly Palmer, novo izdanje Apgrade-a uz Pearson Sound i Nicka Leóna, nastup predstavnice berlinskog techno zvuka SPFDJ, veliki The Soundgarden showcase sa Nickom Warrenom i Fur Coatom, a stižu i dvojac Red Axes, Fatima Hajji, Stella Bossi, legende elektronske muzike Sasha i John Digweed koji će održati zajednički nastup i Jeff Mills, aka The Wizard – jedan od najvećih, najpoznatijih i najuticajnijih DJ-eva i producenata svih vremena. Jul je rezervisan za nastup legende britanskog klabinga Gilesa Petersona, dok u avgustu gostuje Juliet Fox.

Ulaznice za sve događaje u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mrežama.
 


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..