Kobosil i Valentina Luz ovog petka u Dragstoru otvaraju novu Apgrade sezonu

Kobosil i Valentina Luz ovog petka u Dragstoru otvaraju novu Apgrade sezonu
pet, 21. april 2023
Beograd, Srbija

Početak nove Apgrade sezone ovog petka 21.04. u klubu Dragstor obeležiće ekskluzivni set berlinskog producenta i DJ-a Kobosila i nastup Valentine Luz, rezidentkinje Mamba Negra večeri iz Sao Paola. Domaća podrška rezervisana je za rezidenta kluba Filipa Xavi-a i debitantski Apgrade nastup Marie Karan. Poslednji kontingent ulaznica po pretprodajnoj ceni od 1390 dinara dostupan je na cooltix.rs, kao i na prodajnim mestima Gigstix.com i Tickets.rs do petka u 20 sati, nakon čega se po nešto višoj ceni ulaznice mogu kupiti isključivo na blagajni na ulazu.

Veće će u 23:00 otvoriti predstavnica nove generacije beogradskog klabinga, Maria Karan, kojoj će ovo biti prvi Apgrade nastup. Nakon nje, od 00:30 za DJ pultom će se naći brazilska umetnica Valentina Luz, koja se jednako dobro snalazi u ulozi DJ-a i modela. Njeno prisustvo na sceni otvara nove prostore za sve umetnike koji su spremni da eksperimentišu sa nazigled nespojivim uticajima i bez obzira na zvuk koji neprestano fluktuira, njeni brazilski koreni učinili su da zadrži ono što je esencijalno – definisan gruv i funkcionalnost koja se nedvosmisleno prenosi na dancefloor.

Kulminacija prve epizode nove Apgade sezone pripašće Kobosilu, koji će od 2:30 ponovo pomeriti svet tehna, predstavljajući svoju kombinaciju mračnog i ekstatičnog zvuka karakterističnog za DJ-eve koji definišu zvuk nove generacije. Njegov put do globalnog tehno fenomena zvuči gotovo neverovatno. Tinejdžerske dane posvetio je rigoroznom istraživanju produkcije i DJ-inga nakon čega se upustio u klabing, redovno odlazeći u Berghain. Ubrzo nakon prvih Ostgut Ton izdanja postao je i rezident legendarnog kluba. Katarzična energija njegovih setova oblikovana je ne samo beskompromisnim zvukom koji razvija već i estetikom koju duguje nizu stilova elektronske muzike na kojima je odrastao. Kobosil predstavlja talas tehna koji je moderan, brz i agresivan ali duboko ukorenjen u klasičnom zvuku. Veče će nakon njega, od 4:30 zatvarati lokalna tehno legenda i rezident kluba Drugstore – Filip Xavi.

U prethodnim sezonama, Apgrade je ugostio imena globalne elektronske scene kao što su Tale of Us, Laurent Garnier, Solomun, Maceo Plex, Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Amelie Lens, Moodymann, Miss Kittin, Helena Hauff, Ben Klock, Modeselektor, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, Vaal, Guy Gerber, Mathame, Radio Slave, DJ Tennis i mnogi drugi.

Ekskluzivni nastupi vodećih izvođača elektronske muzike u intimnijim prostorima poslužiće kao uvod u festivalsko izdanje koje nas očekuje u septembru. Pratite Apgrade objave na društvenim mrežama, uzbuđenja slede!


KC Drugstore
Bulevar Vojvode Bojovića 4, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..