Koncert sastava Kalem 20. aprila u Sinagogi

Koncert sastava Kalem 20. aprila u Sinagogi
sre, 20. april 2022, 20:00 h
Beograd, Srbija

Sastav Kalem održaće koncert 20. aprila od 20 sati u novosadskoj Sinagogi. Nakon uspešnog koncerta na Kolarcu, došao je trenutak da se Kalem predstavi i novosadskoj publici. Na koncertu u Sinagogi predstaviće svoj debitantski album „Meseče“ nedavno objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music. „Divno je vratiti se u grad u kojem sam studirao. Na sceni Sinagoge sam nastupao nekoliko puta, ali ovo će biti prvi put da se predstavljam kroz nešto što je lično“ kaže Dušan Popović Lipovac i dodaje: „Ta sala toliko divno odzvanja, da sam iskreno maštao o tome da na njoj predstavimo Kalem jednog dana -  i eto, 20. april je taj dan!“

„Pamtim da sam još kao mali nastupao u Sinagogi sa školskim orkestrom. Činjenica da se tamo opet vraćam me je obradovala, jer se dobro sećam magične akustike tog prostora. Željno iščekujem druženje sa novosadskom publikom i nadam se da ćemo svi skupa uživati. “ dodaje Stefan Ilić.
 
Na koncertu u Sinagogi očekuju nas interesantni gosti. Članovi sastava Kalem nam otkrivaju ko je u pitanju: „Svirajući, upoznali smo veliki broj kolega i, sasvim spontano, oni su počeli da bivaju gosti na našim koncertima. Tako će biti i u Sinagogi, kada će nam se pridružiti Danijela Veselinović, naša prva dama trube, ali i Tamara Jokić (vokal) koja je opravdano bila odsutna na Kolarcu, a sada nadoknađuje taj izostanak. Uz njih dve na sceni, sigurni smo da će to biti predivan koncert.“

Danijela Veselinović  je završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Pored bogate muzičke karijere profesor je trube u muzičkoj školi. Prva dama srpske trube i trubačka princeza, samo su neki od epiteta koje je Danijela tokom svoje bogate karijere zaslužila. Svoj orkestar „Danijela“ osnovala je još sa 9 godina.

Tamara Jokić je diplomirana filološkinja i stipendistkinja bostonskog univerziteta Berkli, neguje muziku Mediterana, Balkana i Iberijskog poluostrva. Svoju muziku snima za prestižnu svetsku produkcijsku kuću Sony Music.
 
Ulaznice za koncert mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada po ceni od 800,00 dinara.
 
Pored koncerta u novosadskoj Sinagogi publiku u aprilu očekuju još dva nastupa.
 
Grupa Kalem će nastupiti u Subotici 17. aprila od 19h u SKC „Sveti Sava“. Gost koncerta će biti grupa Iskon čiju osnovu muzike čine bogati balkanski muzički stilovi, specifični i upečatljivi ženski glasovi i sviranje na tradicionalnim instrumentima.

Drugog dana pravoslavnog Uskrsa, 25. aprila od 19h grupa Kalem odlazi na Kosovo gde će održati koncert u Lipljanu u crkvi Vavedenja Presvete Bogorodice.


Beogradska sinagoga
Maršala Birjuzova 19, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..