IGOR VINCE I FELIX SABAL-LECCO + GOSTI // “ZADAJEMO RITAM”

IGOR VINCE I FELIX SABAL-LECCO + GOSTI // “ZADAJEMO RITAM”
pet, 3. april 2020
Beograd,

Petak, 3. april 2020. u 21:00 // Dom omladine Beograda, sala Amerikana , ulaznice su u prodaji preko Ticket Vision mreže, po ceni od 700 dinara. Na poziv našeg najboljeg majstora ritma i harizmatičnog autora, Igora Vinsa, u Beograd dolazi Felix Sabal – Lecco, jedan od najslavnijih bubnjara sveta svoje generacije! Pod sloganom “Zadajemo ritam”, u sali Amerikana Doma omladine Beograda ovaj dvojac će za petak 3. april, pripremiti jedinstven zajednički koncert sa nekim od najistaknutijih muzičara sa ovih prostora kao specijalnim gostima. Očekujte neponovljivo i jedinstveno muzičko iskustvo nabijeno fank, afro i soul vibracijama!

Bubnjar i pevač Felix Sabal – Lecco, nametnuo se kao vanserijski muzičar koji je ponikao na žanrovski bogatoj multikulturnoj sceni Francuske. Poreklom iz Kameruna, još od osamdesetih godina je svojim neverovatnim sviračkim umećem umnogome određivao smer kojim će se afrički ritmovi preplitati sa pop, fank i džez muzikom sveta. Ovaj jedinstveni vizionar na svom instrumentu, ima tu moć da uvek istovremeno zabavi publiku i podari joj plemeniti utisak da su na njegovom koncertu prisustvovali nečemu izuztenom, što se može nazvati samo vrhunskom umetnošću.

Tokom svoje karijere duge već više od četiri decenije, snimao je mnoge albume i svirao brojne turneje sa velikanima kao što su: Prince, Sting, Paul Simon, Herbie Hancock, Peter Gabriel, Lenny Kravitz, Manu Dibango, Janet Jackson, Sade, Jeff Beck, Youssou N’Dour, Salif Keita, Snoop Dogg, Gipsy Kings i mnogi drugi.

Uz Feliksa i Igora Vinsa, te večeri zajedno na sceni nastupiće i neki od najupečatljivijih muzičara sa ovih prostora – Vasil Hadžimanov, Iva Ikon, Jovan Matić, Stevan Milijanović, Zoran Majstorović i drugi gosti.


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..