Regionalna indie pop ikona Ida Prester u Domu omladine

Regionalna indie pop ikona Ida Prester  u Domu omladine
pet, 5. april 2024, 21:30 h
Beograd,

Ida Prester će zajedno sa svojim bendom Lollobrigida nastupiti 4. i 5. aprila, kada će proslaviti jubilarnih 20 godina muzičke karijere i promovisati prvi solo album „Sad“. Kao gosti na beogradskim koncertima, koje organizuje Kontra, pridružiće joj se Bojana Vunturišević, Đurđina Radić DJIXX i dame koje su glumile u spotu „70“. Ulaz Amerikane se otvara u 20:30, a program počinje u 21 sat nastupom domaćeg alternativnog benda ZHIVA, dok će Ida Prester & Lollobrigida na binu izaći u 21:45.

U dva sata muzičkog programa nizaće se mnoštvo Lollobrigida hitova poput „Volim te“, „Sutra“ i „Bivša cura“, i nove pesme sa solo albuma, među kojima su i dobro poznate „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Sad“ i „70“.
 
„Presretna sam! Znam da se beogradska publika i ja već dugo volimo, ali nisam se nadala baš ovakvom interesu. Hvala vam svima, bend i ja osećamo ogromnu odgovornost i nećemo vas izneveriti. Spremite se za dva dana ozbiljne žurketine!“ poručila je Ida Prester beogradskoj publici.
 
Ida Prester jedinstvena je pojava u muzičkom svetu, a njena specifična estetika, beskrajna pozitivnost, britki i angažovani tekstovi i čudesne plesne melodije prepoznatljivi su i voljeni širom regiona.
 
Svestrana i harizmatična, svoju muzičku karijeru započela je 2003. godine kada je osnovala sastav Lollobrigida. Već tada svoj zvuk je oblikovala u electro pop i synth pop žanrovima, a njihove su tekstove obeležavali iskreni i realistični stihovi, plesnog ritma i pankerskog stava. Ida je bila član i malo tvrđeg electro projekta Frau Casio, kao i benda MAiKA, koji se, osim po zvuku i estetici, razlikovao i po tome što su pesme pevane na engleskom jeziku.
 
Nakon 15 godina angažmana u različitim muzičkim projektima, Ida Prester je 2019. godine objavila svoju prvu solo pesmu „Šansa“. Nakon toga, nizala je zarazne plesno-romantične hit singlove: „Minuta“, „Dodir“, „Kvar“, „Luda“, „Sad“ i „70“, koji pokazuju njenu uspešnu transformaciju iz mlade pankerice u hvaljenog electro pop artista.
 
Ostvarila je i nekoliko saradnji, među kojima se posebno ističe ona sa hrvatskim sastavom Pocket Palma, s kojima je ponovno snimila pesmu „Minuta“, kao i singl „Sutra“. Sa beogradskim muzičarem Fantomom snimila je pesmu „Budalo“, dok je numera „Ljetna ljubav“ nastala je u kolaboraciji s producentom Last95 (Danijel Čehranov).
 
Ida je poznata i kao aktivistkinja koja zagovara važne teme i bori se protiv svake društvene nepravde. U novembru mesecu prošle godine pokrenula veliku i značajnu kampanju protiv nasilja nad ženama pod nazivom ŠTIT, za koju je snimila i istoimeni singl. U tu kampanju su se kroz spot uključila i brojna poznata lica i imena iz čitavog regiona.
 
Prošlog meseca Ida Prester je objavila svoj prvi samostalni album „Sad“. Zajedno s albumom objavljen je i spot za novu pesmu „Malo vremena“ za koju su muziku i aranžman radili Ida Prester i Matej Končan, a tekst je napisala Ida u saradnji sa njenim slovenačkim klavijaturistom Kleemarom. Spot je režirala mlada Emilija Stanišić, kojoj je to ujedno i ispitni rad na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.
 
YouTube kanal Ida Prester https://www.youtube.com/@idapresterofficial
Album „Sad“ nalazi se na svim streaming servisima https://bfan.link/sad-10
 


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..