Festival POSTNINOVSKE ČAROLIJE u DKSG - onlajn izdanje

Festival POSTNINOVSKE ČAROLIJE u DKSG - onlajn izdanje
pon, 18. januar 2021 - pet, 22. januar 2021
Beograd,

Treče po redu izdanje festivala POSTNINOVSKE ČAROLIJE, održaće se od 18. do 22. januara u onlajn izdanju, na društvenim mrežama Doma kulture "Studentski grad".
U goste vam dovodimo: Srđana Srdića, Darka Cvijetića, Sava Stijepovića, Enesa Halilovića, Uroša Dimitrijevića i Filipa Grujića, a sa njima će razgovarati: Ivan Radosavljević, Ivan Milenković, Selvedin Avdić, Nemanja Veljović Subrosa i Marija Nenezić. "U 2021. želimo vam mnogo lepih čitalačkih otkrića." -Tamara Mitrović, urednica književnog programa. Program možete videti u nstavki.

22 – 25. januar / Magistrala DKSG/ 19 - 21

POSTNINOVSKE ČAROLIJE

Nesveobuhvatna smotra domaćih romanopisaca

s kritičarima koje su izabrali

Utorak, 22. januar

19.15 VLADIMIR VUKOMANOVIĆ RASTEGORAC/ razgovara Saša Ćirić

Vladimir Vukomanović Rastegorac (Kraljevo,1986), doktorirao na Filološkom fakultetu. Piše književnu kritiku. Autor tri knjige poezije, poeme za decui zbornika pesama o smrti za decu i mlade, priređivač izbora iz mlade srpske proze. Od je njegov prvi roman.

Saša Ćirić (Pirot, 1975) završio Srpsko-svetsku književnost. Književni kritičar na Radio Beogradu II i u tjedniku Novosti iz Zagreba. Urednik u Betonu, dodatku Danasa. Pisao političke analize za e-novine, e-balkan, Peščanik i elektrobeton.net.

19.45 Skajp uključenje iz Banja Luke

LANA BASTAŠIĆ / razgovara Jasmina Vrbavac

Lana Bastašić (Zagreb, 1986) piše priče i poeziju. Dobitnica nagrada za priču, kao i nagrada za poeziju i dramu. Živi u Barseloni, gde uređuje književni časopis Carn de cap i vodi školu književnosti Bloom. Uhvati zeca je njen prvi roman, preveden na katalonski.

Jasmina Vrbavac (Beograd, 1965) diplomirala Jugoslovensku i svetsku književnost, magistrirala na FDU. Urednica u Redakciji za kulturu RTS-a. Bavi se književnom kritikom i teorijom.

20.15 FILIP GRBIĆ / razgovara Katarina Pantović

Filip Grbić (Beograd, 1984) diplomirao Filozofiju. Za prvi roman Ruminacije o predstojećoj katastrofi dobio nagradu Miloš Crnjanski. Prelest je njegov drugi roman.

Katarina Pantović (Beograd, 1994) diplomirala Komparativnu književnost u Novom Sadu, gde pohađa doktorske studije. Piše poeziju i književnu kritiku.


Dom kulture Studentski grad
Bulevar Zorana Đinđića 179, Beograd
<<  April 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
  

Putopisi, Intervjui..