Američki house DJ Kai Alcé, u okviru Evropske turneje

Američki house DJ Kai Alcé, u okviru Evropske turneje
sub, 11. februar 2023

KC GRAD 11. FEBRUAR 2023 - Marko Milosavljević predstavlja jedno od najvećih imena Američke house scene Kai Alcé-a, vlasnika izdavačke kuće „NDATL Muzik”, sigurno, jedan od najuticajnijim house label-ova današnjice. Kai je odličan primer pravog svedoka nastanka elektronskog muzičkog pokreta u Detroitu, koji i dalje nastoji da prenese lekcije koje je naučio i zadrži originalni duh. Svoj muzički stil oblikovao je u famoznom klubu “Music Institute”, a početkom 2000tih se ostvaruje kao DJ i producent u Atlanti, izdanjem za izdavačku kuću Brett Dancer'a “Trackmode”.

Kai svojim prvim izdanjem jasno oslikava svoju viziju house zvuka u kojem se jasno čuje uticaj tada afirmisanih, a današnjih legendi “Theo Parrish”-a, “Moodymann“-a i “Omar S”-a. Usledio je njegov vrtoglavi uspon i brzo je postao zapaženo i veoma poštovano ime svetske house scene sa izdanjima na najvećim etiketama današnjice među kojima su “Mahogani”, “Sound Signature”, “Sounds Familiar”, “FXHE”, “Real Soon” i drugi. Osnivanjem sopstvene etikete “NDATL Muzik”, Kai je reafirmisao poziciju vokalne kuće kao suštinskog dela žanra, sa izdanjima ključnih izvođača (Larry Heard, Theo Parrish, Abacus, Andrés, Derrick May, Claude Young, Mike Huckaby, Marcellus Pittman, Kyle Hall, Stefan Ringer, Jay Daniel i mnogih drugih). Kai je jedan od onih umetnika koji decenijama prisustva na sceni prevazilaze trendove i postaju simboli celokupne klabing kulture, čije je ime postalo sinonim za veoma specifičan pristup soulful muzici. Postoji samo nekoliko producenata i DJeva sa tako prepoznatljivim potpisom koji je sofisticiran i otmen, ali takođe i beskompromisno funky.

Pored njega, kao josh jedan gost, nastupiće i poznati DJ i Producent iz Zagreba: Jan Kinčl.

Svojim live setom, pre skoro 5 godina, oduševio je beogradsku publiku nastupom u klubu 20/44. Sada će, zajedno sa Markom zatvoriti veče u KC Gradu.

Za uvod u jedinstveno muzičko veče, pobrinuće se Ivan Troskot, beskopromisni DJ, jedan od najsofisticiranijih poznavaoca muzike u Srbiji.  

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..