53. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA

53. SAJAM OBRAZOVANJA I NASTAVNIH SREDSTAVA
sub, 19. oktobar 2024 - ned, 27. oktobar 2024
Beograd,

Beogradski sajam, kao vodeći centar domaće i regionalne privrede, kroz organizaciju Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava koji ce se odvijati od 19-27. oktobra,  nastavlja da ističe obrazovanje kao jedan od najvažnijih prioriteta savremenog doba. Znanje i obrazovanje su temelji na kojima počiva razvoj svakog društva, pružajući ključ za napredak u svim aspektima života. Pod sloganom „Obrazovana Srbija, uspešna Srbija“ i pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava predano prati aktuelnosti i inovacije u obrazovnoj politici i državnoj strategiji, i predstavlja dragocenu zbirku informacija za godišnji pregled, kako u obrazovno-vaspitnim ustanovama, tako i za profesionalnu perspektivu i izbor obrazovnih profila i budućih karijera mladih iz Srbije i regiona.

Programskim konceptom sajma i pratećim stručnim skupovima obuhvaćeni su svi segmenti obrazovnog sistema: formalno i neformalno obrazovanje, profesionalna orijentacija, preduzetništvo, edukacija, udžbenici i edukativna izdanja, podsticaj na obrazovanje, doživotno učenje, transfer znanja, inkluzivno obrazovanje, negovanje talenata, međunarodna saradnja itd. Jednako važan segment izlagačkog programa obuhvata opremu i sredstva za savremenu nastavu i rad vaspitno – obrazovanih ustanova različitih nivoa i struka.

Tradicionalno održavanje ovog događaja paralelno sa Međunarodnim beogradskim sajmom knjiga čini ga jedinstvenim mestom za susret predstavnika obrazovnih institucija, pedagoga, nastavnika, istraživača i izdavača. Program je ove godine osmišljen kao uspešna kombinacija pedagogije, kreativnosti i tehnologije, otvarajući prostor za dijalog i razmenu ideja koje oblikuju budućnost obrazovanja.

Posetioci će moći da istraže digitalne resurse, interaktivne platforme i edukativne aplikacije koje transformišu proces učenja u dinamično iskustvo. Sajam će takođe obuhvatiti programe obrazovnih ustanova različitih nivoa i struka, savremena nastavna sredstva, udžbenike i ostala edukativna izdanja, didaktička sredstva i igre koje podstiču kreativnost, motoriku i dr.

Ministarstvo prosvete Republike Srbije,
pokrovitelj Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava

Ministarstvo prosvete Republike Srbije, dugogodišnji pokrovitelj sajma, aktivno je uključeno u manifestaciju nastupanjem u svojstvu izlagača. Na štandu Ministarstva planiran je bogat program, tematski određen po danima, koji će predstaviti talentovane predškolce, ućenike i studente, kao i posvećene vaspitače, nastavnike i profesore iz cele Srbije. Na ovaj način, pružiće im podršku, da njihov trud i rad budu vidljiviji i prepoznatljiviji. Rad i primere dobre prakse predstaviće vrtići, osnovne i srednje škole, fakulteti, studentski i učenički domovi, kao i učeničke zadruge.

Posetioci će moći da čuju više informacija o toleranciji, razumevanju i zaštiti od vršnjačkog nasilja. Poseban program za posetioce pripremiće umetničke i muzičke škole.

Prateći program

Izlagački deo manifestacije upotpuniće prateći program koji će se odvijati u Sali za prateći program u hali 2C a pored stručnih predavanja, posetioci će biti u mogućnosti da prisustvuju i radionicama, promocijama, prezentacijama namenjene široj javnosti.

Pored programa u Sali, svakodnevni programi će se odvijati i na štandu Ministarstva prosvete kao i na štandovima izlagača.

Školski dan - četvrtak, 24. oktobar

Školski dan namenjen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Izlagači za školski dan pripremaju sadržajan program namenjen starijim i mlađim školarcima, kao i njihovim učiteljima i predavačima.

Atmosfera i program manifestacije pažljivo su osmišljeni kako bi pružili podršku učenicima u njihovom učenju i razvoju. Za stručnjake u oblasti obrazovanja i nastavnih sredstava, ovaj događaj predstavlja idealno mesto za razmenu znanja, uspostavljanje novih veza i jačanje saradnje između obrazovnih institucija, izdavača i tehnoloških lidera. Svake godine Beogradski sajam ugosti oko 100 hiljada posetilaca tokom Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava i Sajma knjiga. Ova manifestacija je više od običnog događaja; ona je jedinstvena prilika za pojedince i celo društvo da napreduju, uče i ostvare svoj pun potencijal kroz kulturu i obrazovanje.

Radno vreme 53. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava (kao i 67. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga): od 10 do 20 časova

Cena ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, za grupne posete (najmanje 20 osoba/učenika) 250 dinara.

Porodična ulaznica – porodični dani, ponedeljak 21.10. i utorak 22.10. –1000 dinara

Pešačka propusnica za sve dane trajanja Sajma knjiga i Sajma obrazovanja – 1000 dinara

Parking za automobile: 200 dinara po satu.


Beogradski sajam
Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd
<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..