18. Festival srpskog filma fantastike i Zombie Walk u Beogradu

18. Festival srpskog filma fantastike i Zombie Walk u Beogradu
sub, 28. septembar 2024 - uto, 1. oktobar 2024

18. Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan od 28. septembra do 1. oktobra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Festival koji već dugi niz godina predstavlja pravo mesto okupljanja ljubitelja ovog žanra prikazaće filmove iz Srbije, regiona i sveta. Program je podeljen u pet selekcija – međunarodna, regionalna, domaća, dečja selekcija „Fantastični klinci", a od prošle godine uvedena je i nova kategorija „Mali Koskar", namenjena mladim autorima do 17 godina. Filmovi koji se takmiče za nagradu „Koskar" obrađuju neku od tema fantastike (horor, epska, folklorna, urbana, naučno-fantastična).

Pre početka festivala, u subotu i nedelju, 21. i 22. septembra u saradnji sa Purity academy biće održana radionica "Kako se prave Zombiji" koju će držati Miroslav Lakobrija, direktor festivala.

Radionica će biti odrganizovana u prostorijama Purity akademije (Dimitrija Tucovića 105). Prijave sa kratkom biografijom mogu se poslati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

11. ZOMBIE WALK

Jedan od najuzbudljivijih događaja u okviru festivala je i tradicoinalna Zombie šetnja (Zombie Walk). Zombie šetnja će se održati prvog dana festivala, u subotu, 28. septembra u 16 časova u mts Dvorani.

Zahvaljujući profesionalnim šminkerima učesnici šetnje će imati priliku da se transformišu u zastrašujućeg zombija.

Maskiranje za šetnju je besplatno a potrebno je da se prijavite putem e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i tako rezervišete svoje mesto u hordi zombija.

Najbolji kostimi i maske biće nagrađeni u kategorijama Miss i Mister Zombie Walka, kao i Little Miss/Mister Zombie Sunshine za najmlađe učesnike. Zombie šetnja ima i humanitarni karakter i podržava odeljenje dečije onkologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Festival srpskog filma fantastike podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije.

FOTO: Daniela Radojković

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..