BESPLATNA ROK SVIRKA U PARKU U BREGALNIČKOJ

BESPLATNA ROK SVIRKA U PARKU U BREGALNIČKOJ
sub, 21. septembar 2024

Tri beogradska benda, Lipov Loud, Bumeri i Nije za nju organizuju 21. septembra besplatan rok koncert za Beograđane u Beograd bašti, kultnom parku na Zvezdari. Beograd Bašta u Bregalničnoj ulici nekada je bila otvoreni bioskop koji je bio poznat „u kraju“ po okupljanju Beograđana željnih druženja i umetnosti. Preko 40 godina, na ovom prostoru nije bilo nikakvih (kulturnih) dešavanja. „Rešili smo da napravimo ’komšijsku’ svirku, za ljude sa Zvezdare i sve zainteresovane, da malo oživimo ovaj prostor za koji nas vežu mnoga lepa sećanja“ kaže ekipa koja organizuje koncert... ULAZ NA KONCERT JE BESPLATAN!

„Rešili smo da napravimo ’komšijsku’ svirku, za ljude sa Zvezdare i sve zainteresovane, da malo oživimo ovaj prostor za koji nas vežu mnoga lepa sećanja“ kaže ekipa koja organizuje koncert i dodaje da veliku zahvalnost u ovom poduhvatu duguje lokalnim biznisima: „Svi oni žele da pomognu, u duhu dobrih komšijskih odnosa. Troškove ozvučenja, svetla i profesionalnog obezbeđenja pokrivaju restorani Majstor i Margarita, Hrastovina, MTS dvorana i kafe Arte Suave“.

SATNICA: Vrata bašte se otvaraju u 18.30, a bendovi će nastupati ovim redom:
19.00 -19.45 - Nije za nju
20.00 - 20.45 - Bumeri
21.00 - 21.45 - Lipov Loud

Grupu NIJE ZA NJU su osnovali veterani koji su svirali krajem osamdesetih i početkom devedestih, a onda spletom različitih okolnosti nastavili svoj rad 2017. godine, stvaranjem novih, ali i oživljavanje starih pesama. Muzika pripada nekom pop/rock žanru koji prožima prepoznatljiva nota 80'tih, uz naglašenu rif gitaru, oštru ritam sekciju i pesme različitog karaktera. Članovi benda su Branimir Knežević Brana - glavni vokal, Slobodan Bogdanović Toza - bas, Janićijević Dušan Duca - gitara, Marija Aleksić – prateći vokal, Aleksandar Jović - klavijature, Goran Ljuboja Trut i Nebojša Obradović - bubanj.

Bumeri su nastali krajem 2023. godine. Članovi benda su Dušan Pavlović, profesor Fakulteta političkih nauka i bivši gitarista grupe Vampiri, David Kelly, profesor muzike na International School of Belgrade, Igor Božović (ex Oceanchild), Dejan Tomović i Srđan Milenković (ex Vampiri, ex Charisma); Aleksandar Sarajlić (ex Krug, ex Filigrani). Bumeri su u aprilu 2024. izdali mini album pod nazivom „Prvi koraci“ sa pet pesama. Njihova muzika se najbolje može opisati kao pop-rock sa ljubavnim i društveno-angažovanim tekstovima.

Beogradski bend Lipov Loud osnovan je 2018. godine spontano, kao rezultat druženja i nekoliko sviračkih sesija održanih u muzičkom studiju Lion. Kreativni rad nastavljen je u studiju P3 u BIGZ-u gde su snimljeni i prvi demo snimci za pesme Moj grad, Boje, Bla bla i Milionima godina. U maju 2022. godine za izdavačku kuću Long Play objavljen je i prvi EP pod nazivom Ne pristajem sa četiri energične, emotivne pesme i zvukom koji se može opisati kao beogradski garažni rok.

Sa autorskim materijalom Lipov Loud nastupao je samostalno u Beogradu kao i širom Srbije na brojnim festivalima, zajedničkim i samostalnim koncertima, između ostalog i u klubu Elektropionir, Jugošpedu, klubu FEST, KC Gradu, GKC Užice, na Arsenal festu u Kragujevcu, na Moonwalk festivalu u Pančevu, Titan demo festu u Kosjeriću i Gitarijadi Vojvodine.

Lipov loud čine: Goran Kostić Kole (bubnjevi), Đorđe Đolović (ritam gitara), Branislav Glumac (solo gitara i vokal) i Rade Šević (bas i vokal).

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..